Uupumus pakotti mäkimiehet kilpailutauolle – päävalmentaja järjesti Antti Aallolle ja Niko Kytösaholle lepojakson ennen MM-viimeistelyä

Antti Aalto paneutui kotimaassa ylämäen laskuasentoon. Jussi Nukari / LEHTIKUVA

Pasi Rein / STT

Antti Aalto ja Niko Kytösaho ovat venyttäneet henkisen ja fyysisen kestävyytensä äärimmilleen mäkihypyn tämän talven maailmancupissa. Rankimmillaan viikkojen mittaiset kilpailukiertueet nujersivat henkiset voimat tammi-helmikuun vaihteessa, ja päävalmentaja Janne Väätäinen otti aikalisän.

Kaksikko palasi Suomeen lepäämään, latautumaan ja viimeistelemään MM-kuntoaan Oberstdorfin kisoihin.

– Hyvin Antti ja Niko ovat jaksaneet, mutta Willingenin ja Klingenthalin kisoissa homma alkoi näyttää vaikealta. Hyppääjien katse alkoi himmetä kirkkaimmasta, Väätäinen kertoi MM-kisojen etänä järjestetyssä ennakkotilaisuudessa.

Kytösaho tipahti pistesijoilta, ja Aalto pääsi Saksan neljässä kilpailussa vain kerran cupin pisteille. Väätäinen mietti, olisiko kiertue pitänyt keskeyttää jo Salpausselän kisojen jälkeen tammikuun loppupuolella.

– Asiat kehittyivät hyvin Lahden kisoihin. Sitten tuli henkinen väsymys, kun olimme toistaneet samoja asioita viikonlopusta toiseen, Väätäinen jatkoi.

– Sitten otimme tavallaan kaksi askelta taakse ja palasimme perusasioihin.

Päänuppi sai huokaista

Aalto paneutui kotimaassa ylämäen laskuasentoon.

– Se on hyvän ponnistuksen edellytys ja onkin taas asettunut hyville urille. On tullut aika hyviä hyppyjä, Aalto kertoi MM-viimeistelystä.

– Koen, että oli hyvä palata Suomeen, kun oli ollut pitkiä reissuja. Ne olivat henkisesti raskaita, kun korona-aikana pitää olla koko ajan joko mäessä tai hotellilla.

Kytösaho vahvisti, että kisatauko teki "päänupille" hyvää.

– Oli hyvä saada tilanne rauhoitettua ja hyvää treeniä, jotta pääsee virkeänä MM-kisoihin, Kytösaho kertoi.

– Toivottavasti pystyn nauttimaan kisoista, vaikka välillä oli vähän tuskaista.

MM-kisoissa hypätään miesten normaalimäki lauantaina 27. helmikuuta, sekajoukkueiden kilpailu 28. helmikuuta, suurmäki 5. maaliskuuta ja joukkuemäki 6. maaliskuuta.

Suomen muut mieshyppääjät ovat Jarkko Määttä ja Eetu Nousiainen.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut