Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savo Volley varmisti runkosarjan ykköstilansa

Savo Volley kaatoi lauantaina Joensuussa paikallisen Hurmoksen 3–1 ja, kun VaLePa hävisi Kokkolassa, niin Timo Tolvasen valmentama joukkue varmisti jo kaksi kierrosta ennen lentopallon miesten Mestaruusliigan runkosarjan päättymistä sen voiton.

– Meillä oli syksyllä kolme tavoitetta, ja runkosarjan voitto oli ajallisesti keskimmäinen. Se tuli nyt, mutta ei tästä suurta iloa ole. Ei saada rahaa, ei saada paikkaa eurocupiin eikä edes kotietua pudotuspeleihin, Tolvanen sanoi.

Savo Volley oli tasaisen hyvä, viisi pelaajaa teki kaksinumeroisen pistesaldon. Olli-Pekka Ojansivu ja Tommi Siirilä tekivät 15 pistettä. Ville Louhela oli 24 pisteellä Hurmoksen tehokkain.

Savo Volleyn runkosarjavoiton lisäksi ottelussa varmistui se, ettei Hurmos pelaa pudotuspeleissä. Näin Savo Volley aloittaa puolivälierät joko Oulussa tai Rovaniemellä.

Puolivälierät alkavat keskiviikkona 10. maaliskuuta, seuraavat ottelut ovat lauantaina ja tarvittaessa sunnuntaina. Puolivälierien ja myös välierien ottelusarjoissa toteutetaan kaavaa vieras-koti-koti, jos paikkakuntien välinen etäisyys on enemmän kuin 150 kilometriä suuntaansa.

Tiikerit kaatoi jälleen VaLePan

Tiikerit kaatoi toisen kerran peräkkäin VaLePan, nyt Kokkolassa, mutta samoin numeroin 3–1.

– Tasaista vääntöä, missään tilastossa ei ole suuria eroja. Eli ei kannata takkia aukaista. Mutta toki on tärkeää, että oma peli on nyt kuosissaan, sanoi Tiikereiden valmentaja Mikko Keskisipilä.

Antti Ropponen oli jälleen tehokkain, nyt pisteitä kertyi 20. Jiri Hännisen saldo oli 15 pistettä. VaLePasta Romans Sauss teki 18 ja toinen yleispelaaja Sakari Mäkinen 16 pistetä.

Kolme joukkuetta on nyt 28 pisteessä sijoilla 4–6. Kolmikosta Tiikereillä on jäljellä kaksi ottelua, muilla yksi.

– Ei ole suurta eroa, onko runkosarjassa neljäs, viides vai kuudes. Tärkeintä on luottamus omaan peliin. Tulossa on hyvä viikko treenata peliä taas paremmaksi, Keskisipilä lisäsi.

Ducks palasi kotisaliinsa

Edellisen kerran 23. marraskuuta kotiottelun Vantaalla pelannut Ducks kaatoi kotonaan Oulun Ettan 3–1 ja varmisti samalla, ettei Etta pysty nousemaan seitsemättä sijaa ylemmäksi.

Joonas Jokela oli 27 pisteellä Ducksin tehokkain. Tommy Carmody teki 14 pistettä. Ducksin kokoonpanosta puuttui yleispelaaja Kalle Kattelus.

– Syy oli nilkkavamma, mutta sen ei pitäisi olla paha. Peli saatiin tänään normaalimalliin, kun palattiin vihdoin kotisaliin, sanoi Ducksin valmentaja Juho Rajala.

Aleksi Muukkonen teki Ettalle 18 ja Jan Helenius 13 pistettä.