Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuplamestari Salmisen viimeinen askel uhkasi venyä Jyväskylän SM-halleissa – Lakka karisti ”ok-juoksullakin” sadasosan ennätyksestään

Imatran Urheilijoiden Senni Salminen voitti kolmiloikan Suomen mestaruuden Jyväskylän SM-hallikilpailuissa ja tuplasi viikonlopun kultamitalisaldonsa. Hän loikki sunnuntaina voittotuloksen 13,94 toisella yrityksellään. Tulos on Salmisen halliennätys. Lauantaina hän voitti pituushypyn SM-kultaa halliennätyksellään 6,49.

Salminen sai kolmiloikassa vain kaksi tulosta, kun muut yritykset livahtivat niukasti yliastutuiksi.

– Nyt oli hyvä tuntuma hypyissä. Vähän oli samaa ongelmaa kuin pituushypyssä. Viimeinen askel meinasi vähän venyä, Salminen kertoi Suomen urheiluliiton tiedotteessa.

Vaasan Vasaman Emma Pullola (13,02) oli kolmiloikkakilpailun toinen ja Vihdin Viestin Elina Kostiainen (12,92) kolmas. Orimattilan Jymyn Kristiina Mäkelä ei ollut mukana kilpailussa.

Maaliskuisiin EM-hallikilpailuihin tulosraja on 14,30, mutta mukaan saattaa päästä lyhyemmilläkin tuloksilla.

– Toivotaan parasta ja seurataan tilannetta, Salminen sanoi.

Hollowayn vauhtiin

Miesten seiväshyppykilpailussa Tampereen Pyrinnön Urho Kujanpää voitti ennätystuloksellaan 566. Tulos on Suomen kaikkien aikojen tilaston kolmanneksi paras. Alajärven Ankkurien Mikko Paavola taivutti ennätyksekseen 555. Someron Esan Tommi Holttinen (543) oli kolmas.

Miesten 60 metrin aitajuoksussa Elmo Lakka kiihdytti Euroopan tämän kauden tilaston seitsemänneksi. Voittaja Lakan aika oli 7,63.

– Olosuhteisiin nähden ok juoksu. Kropassa oli sellainen tunne, että oli mahdollisuuksia parempaankin. SM-kilpailuista tuli tärkeitä pisteitä (olympiarankingiin), ja ennen (halli) EM-kilpailuja juoksen keskiviikkona vielä Madridissa, missä pääsen muiden muassa Grant Hollowayn vauhtiin, Lakka mainitsi 110 metrin aitajuoksun hallitsevan maailmanmestarin.

Vaikka alkukiihdytys ei ollut täydellinen, puhdas kokonaisuus riitti tuomaan ennätyslukemat.

– Rehellisyyden nimissä en ihan olisi ennätystä tuolla tuntemuksella odottanut. On hyvä ja luottavainen fiilis EM-kisoja ajatellen, keskiviikkona Madridissa kilpaileva Lakka sanoi.

Jyväskylän Kenttäurheilijoita edustavan Lakan seuratovereista Ilari Manninen (7,82) oli toinen ja Santeri Kuusiniemi (7,91) kolmas.

"Kuin suossa juoksisi"

Ella Junnila vei korkeuden mestaruuden tuloksella 190, mutta yritti kolme kertaa uutta SE-korkeutta 196. Junnilalla oli ”tosi isoja vaikeuksia” Hipposhallin uusitun pinnoitteen kanssa.

– Verkassa oli sellainen olo, että oli kuin suossa juoksisi. Loppukisassa pääsin enemmän hyppyyn kiinni, Junnila sanoi.

Hän odottelee vielä vahvistusta EM-paikalle, joka olisi sopiva päätös hallikaudelle. Hän on joka tapauksessa tyytyväinen siihen, että 190 menee silloinkin, kun kaikki ei syystä tai toisesta kulje parhaalla mahdollisella tavalla.

– Uskoin, että se 196 olisi tänään kääntynyt. Mutta siinä sitten tuli tällaisia, että kun laittaa enemmän tehoja, niin menee lähelle ja tippuu päälle ja ei oikein kierry. Sen kanssa tehdään sitten töitä.

Raitanen vaivattomasti mestariksi

Estejuoksija Topi Raitanen juoksi vaivattoman mestaruuden 3 000 metrillä ja sai toivomansa kilpailun talven harjoittelua maustamaan.

– Tuo on sellaista leppoista matkavauhtia (voittoaika 8.07,38), mitä pitää pystyä pyörittämään ensi kesänä estekisassa. Tuntuu vahvalle siinä kohtaa, ja se on aina hyvä merkki, Raitanen sanoi päivän vauhdista.

Raitasen talvi etenee raiteillaan kohti olympiakesää. Hän huomasi tammikuun leirillä juoksevansa parempia vauhteja kuin vastaavissa harjoituksissa viime vuonna.

– Varsinkin vauhtikestävyyspuoli kulki siellä hyvin. Nyt toivon, että saan yhtä ehjän kevään kuin viime vuonna, jolloin pääsen aloittamaan hyvässä kunnossa, Raitanen sanoi.

Hän on jo rakentanut ”aika tarkan” suunnitelman, kuinka kilpailukausi etenisi kohti kesän päätavoitetta. Toiveissa on päästä Timanttiliigan kilpailuihin heti kauden alussa hakemaan tarpeellista kovaa kansainvälistä kilpailutuntumaa.