Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Neziri, Mäkelä ja Kemppinen lähtevät suomalaisten tilastokärkinä EM-hallikisoihin

Aitajuoksija Nooralotta Neziri, kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä ja pikajuoksija Lotta Kemppinen ovat tilastoissa Suomen joukkueen kärkinimiä yleisurheilu EM-hallikisoissa Puolassa 5.–7. maaliskuuta. Urheiluliitto (SUL) valitsi Torunin EM-kisoihin 13 hengen joukkueen, jonka odotetaan vielä täydentyvän.

– Joukkueen koko on ilahduttavan suuri jo tässä vaiheessa. Odotan, että joitain paikkoja vielä vahvistuu EM-kisojen teknisen delegaatin päätöksellä, joten urheilijoiden määrä voi nousta yli viidentoista, sanoo tiedotteessa SUL:n huippu-urheilun valmennuspäällikkö Tuomo Salonen.

– Kutsupaikkoja odotellaan erityisesti Euroopan hallitilastossa jaetulla neljännellä sijalla olevalle korkeushyppääjä Ella Junnilalle ja kolmiloikkaaja Senni Salmiselle, joka on tilastossa kymmenes. Täydennyksistä on luvassa tietoa torstaina.

Toissa vuoden EM-halleissa Skotlannin Glasgow´ssa Suomen joukkue kokosi neljä pistesijaa. Kisoissa neljänneksi 60 metrin aidoissa sijoittunut Reetta Hurske oli tehnyt tulosrajan myös Torunin kisoihin, mutta päätti, ettei nyt osallistu ja keskittyy harjoitteluun.

– EM-hallit on monelle Torunin kisajoukkueen urheilijoista iskunpaikka ja erinomainen mahdollisuus menestyä. Joukkueen kokeneempi kaarti on jo kerännyt kokemusta EM-hallikisojen finaaleista edellisissä kisoissa, ja nälkää varmasti riittää parantaa noita sijoituksia, Salonen arvioi.

Korona-ajan kisoissa tiukat turvaohjeet

Neziri on tuoreella 60 metrin aitojen Suomen ennätyksellään 7,91 talven Euroopan hallitilastossa kolmas. Mäkelä on kolmiloikassa tilaston neljäs tuloksella 14,13 ja Kemppinen viides 60 metrin SE-ajalla 7,16. Naisten 60 metrin tilastokärki Dina Asher-Smith tosin ei ole tulossa EM-kisoihin.

Miesten kärkinimi EM-tilaston perusteella on 60 metrin aidat tänä vuonna 7,63 juossut Elmo Lakka. Joukkueessa on myös viime kesänä pituushypyn SE:n 827 ponkaissut Kristian Pulli, joka on valmistautunut EM-kisaan harjoitusleirillä Etelä-Afrikassa.

Puolan EM-halleissa urheillaan tiukkojen koronavarotoimien luomissa puitteissa.

– Koronakupla ja sen vaatimat erityisjärjestelyt sekä tarkat vaatimukset testauksineen tuovat oman vaikutuksensa logistiikkaan ja valmisteluihin, mutta uskon vakaasti, että suomalaiset urheilijat hallitsevat kilpailuun valmistautumisen näissäkin oloissa, Salonen sanoo.