Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomalaishypyt toivat hymyä naisten karsinnassa – kolmelle kisapaikka

Edellispäivän harjoitusten hienoinen vaisuus oli tosipaikassa tiessään, ja Suomen mäkihyppymainetta puolustaa Oberstdorfin MM-kisojen mäkikisat torstaina avaavassa naisten normaalimäen kilpailussa kolme hyppääjää. Jenny Rautionaho, Julia Kykkänen ja Susanna Forsström selvittivät keskiviikon karsinnan HS106-mäessä. Karsiutuminen koitui vain nelikon nuorimman eli Julia Tervahartialan osaksi.

Rautionaho venytti HS106-mäessä 89 metriä ja hän oli karsinnan 24:s. Kykkänen hyppäsi 85,5 metriä ja sijoittui 31:nneksi, ja kisan ensimmäisenä hyppääjänä avannut Forsström pääsi 78,5 metriä ja oli 36:s.

Kolmikon ilmeet olivat hyppyjen jälkeen helpottuneen oloisia.

– Sain nyt paremman asennon, ja tehoja keulalle. Syvä huokaus (tuli), että sai näinkin hyvän hypyn tähän karsintaan, Rautionaho totesi Ylen tv-haastattelussa.

– Lähempänä jo hyvää, vaikka ei sitä parasta. Fiilis on, että mennään eteenpäin hyppäämisessä, Forsström totesi Ylelle.

Suomalaisen naismäkihypyn konkari, 26-vuotias Kykkänen kisaa jo uransa seitsemänsissä MM-kisoissa. Kokenut hyppääjä toivoo, että ensimmäisen esteen ylitys kantaa itse kisassa vielä pidemmälle.

– Ei tämä ehkä parasta ollut, mutta kisaan mukaan ja siitä on hyvä lähteä kisassa parantamaan, Kykkänen tiivisti Ylen haastattelussa.

Tervahartialan hyppy kantoi 71,5 metriä, ja sijoitus oli 45:s. Kisaan viimeisenä oikeuttaneeseen 40. sijaan hänellä jäi eroa 5,5 pistettä.

– Ehdottomasti paras hyppy täällä. Olen tyytyväinen, että sen sain tähän karsintaan, 18-vuotias hyppääjä sanoi Ylelle.

Maajoukkuevalmentaja Ossi-Pekka Valta lupaili torstaille itseensä uskovia mäkikotkia.

– Ollut vaikeaa, (tiistain) harjoitukset menivät penkin alle. Tämä jo rauhoittaa vähän mieltä, ja kisaan vaan kovalla itseluottamuksella, valmentaja kertoi Ylelle.

Karsinnan ykkönen oli 103-metrisen hypännyt Japanin Sara Takanashi. Sadan metrin rajan ylitti kaikkiaan neljä hyppääjää.