Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ema Klinec voitti dramaattisen naisten mäkikilpailun, Julia Kykkänen suomalaisista paras

Slovenian Ema Klinec nappasi uransa toistaiseksi suurimman voiton hyppäämällä ykköseksi Oberstdorfin MM-kisojen naisten normaalimäessä.

Televisiokuvien perusteella voitto näkyi Klinecin kasvoilla onnenkyyneleinä ja lähes epäuskoisena ilmeenä. Klinec oli Oberstdorfin normaalimäessä avauskierroksen jälkeen toisena, mutta nousi toisella kierroksella voittoon.

Kilpailun ratkaisu oli dramaattinen, sillä avauskierroksen jälkeen kärjessä ollut Itävallan Marita Kramer epäonnistui toisella kierroksella ja putosi kokonaistuloksissa neljänneksi.

Kramer horjahti toisen hyppynsä alastulon jälkeen selvästi. Myös hän näytti pyyhkivän kyyneleitä silmäkulmistaan, mutta eri syystä kuin Klinec.

Klinecin hypyt kantoivat 105 ja 100,5 metriä. Toiseksi sijoittunut Norjan Maren Lundby jäi kärjestä 3,1 pistettä. Kolmanneksi sijoittui Japanin Sara Takanashi.

Kykkänen runttasi keulasta ohi

Suomalaisista vain Julia Kykkänen ylsi toiselle kierrokselle. Kykkänen hyppäsi HS106-mäestä molemmilla kierroksilla 81,5 metriä ja sijoittui 29:nneksi. Eroa kärkeen kertyi lähes sata pistettä.

Jenny Rautionahon ja Susanna Forsströmin urakka päättyi avauskierrokseen. Rautionaho oli 31:s, joten hän putosi ensimmäisenä toiselta kierrokselta. Forsström oli 34:s. Rautionahon hypylle kertyi mittaa 83,5 ja Forsströmin hypylle 76 metriä.

Rautionaho karsiutuminen oli hyvin täpärä, sillä hänet erotti 30. sijasta vain 0,3 pistettä.

– Oli asento tasapainoisemman tuntuinen kuin ensimmäisellä kierroksella. Ei se kuitenkaan auta, jos runttaa noin paljon ohi keulasta, Kykkänen luonnehti toista hyppyään Ylen tv-haastattelussa.

Mäkinaisten urakka jatkuu tiiviinä, sillä perjantaina vuorossa on joukkuekilpailu.