Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pärmäkoski tähtää parempaan naisten kympillä – Oberstdorfin MM-kisapäivä päättyy naisten suurmäen karsintaan

Suomi avaa Oberstdorfin MM-kisojen toisen kilpailuviikon neljän kokeneen urheilijan voimin. Anne Kyllönen, Laura Mononen, Krista Pärmäkoski ja Riitta-Liisa Roponen kilpailevat tänään kello 14.15 Suomen aikaa alkavassa vapaan hiihtotavan 10 kilometrin kilpailussa.

– Olen maajoukkueen kuopus. Harva pääsee kokemaan tämän vielä 30-vuotiaana. Nyt pitää kysyä vinkkejä kokeneemmilta, vuodesta 2009 MM-tasolla hiihtänyt Pärmäkoski vitsaili kilpailun aattona.

Pärmäkoski on arvokisojen moninkertainen mitalisti, mutta kuluva kausi on ollut syksyn vaikeuksien jäljiltä tavallista hankalampi.

– Sairastelu on näkynyt talven kisoissa, koska se tuli pahaan paikkaan ja kesti pitkään. Talvi on ollut taistelua aikaa vastaan, Pärmäkoski kertasi kilpailukautta.

– Kivempi olisi pärjätä, mutta tiedän taustat.

Oberstdorfissa Pärmäkoski oli ensin yhdistelmäkilpailussa 13:s ja sunnuntaina pariviestissä Jasmi Joensuun kanssa seitsemäs. Parikilpailu sujui skiathlonia paremmin.

– Odotan edelleen parempaa näissä kisoissa, Pärmäkoski kertoi.

Kilpailu selkiyttää viestinäkymiä

Naisten kymppi on osa koko kauden mittaista katsastusta naisten viestiin, joka hiihdetään torstaina.

– Viestiin yritetään rakentaa mahdollisimman hyvä joukkue, ja kaikki kauden kisat merkkaavat valinnoissa, naisten maajoukkueen vastuuvalmentaja Ville Oksanen muistutti.

Kilpailupäivä päättyy naisten suurmäen karsintaan, joka alkaa kello 19. Suomen edustajat ovat Susanna Forsström, Julia Kykkänen ja Jenny Rautionaho.

Kykkänen oli normaalimäen kilpailussa 29:s, Rautionaho 31:s ja Forsström 34:s.