Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kristian Pulli hyppäsi EM-finaaliin, Joonas Rinne taisteli hienosti 1 500 metrillä Puolan Torunissa

Kristian Pulli otti paikan miesten pituushypyn EM-finaaliin Puolan Torunissa kisattavien yleisurheilun EM-hallikisojen avausiltana torstaina. Pulli hyppäsi karsinnassa parhaallaan 781, joka toi viidennen sijan. Finaali kilpaillaan perjantai-iltana.

Pulli aloitti karsinnan 760:lla, jatkoi 776:lla ja nappasi karsinnan viitossijan viimeisellään. Viime kesänä ulkona SE:n 827 ponnistaneen Pullin halliennätys on 783, joten finaalitavoitteisiin voi laskea oman halliparhaan saavuttamisen.

– Vauhdissa ja hyppypaikassa ei ollut ongelmia. Mutta kun tämä oli minulle vuoden ensimmäinen hallikilpailu, tuntui että oli vielä karstaa koneessa, Pulli sanoi Urheiluliiton tiedotteessa.

Karsinnan paras oli Ruotsin Thobias Montler tuloksella 818.

– Uskon, että mitaliin tarvitaan 800–810, ja minulla on siihen mahdollisuudet, jos saan hyvän hypyn. Ominaisuudet ovat samalla tasolla kuin kesällä, ja tekniikka toimii, Pulli sanoi.

Rinne tyytyväinen taktiikkaansa

Muut suomalaiset karsiutuivat finaaleista. Naisten kuulantyönnössä Senja Mäkitörmä sai tuloksen 16,76, joka toi 17 kilpailijan joukossa sijan 16. Finaaliin pääsi tuloksella 18,16. Miesten korkeushypyn karsinnassa Daniel Kosonen ylitti 216 ja sijoittui 12:nneksi. Finaalipaikan toi tulos 221.

– Kaksi ensimmäistä tuntuivat varovaisilta, mutta kolmanteen panin tehoja. Siinä lähti sitten vähän tuki alta. Kolme aika erilaista työntöä, mutta silti samaan monttuun, eli päivän taso oli sitten varmaan tuo, Mäkitörmä sanoi.

EM-hallien avauspäivän päättäneellä miesten 1 500 metrillä Joonas Rinteen paikka finaaliin tyssäsi vajaalla puolella sekunnilla, mutta suoritus oli hieno: kautta aikain toiseksi nopein suomalaistulos halli-tonniviisisatasella eli 3.41,40. Antti Loikkasen SE-aika 3.38,16 on 43 vuoden takaa.

– Sanoin ennen kilpailua, että vahvuuksilla mennään. Itselläni se on vahva loppu. Pari kohtaa oli sellaisia, joissa mietin, olisiko pitänyt ottaa rohkeammin kärkeä kiinni. Mutta äkkiliikkeet syövät aina loppua. Taktiikka toimi hyvin, Rinne sanoi.