Sport kuumempi kahdesta kuumasta liigajoukkueesta – HPK kumoon murskalukemin

Seppo Hautala / STT

Vaasan Sport laittoi Liigassa tylysti poikki Hämeenlinnan Pallokerhon kymmenen ottelun pisteputken. Sportin 6–1-kotivoittoa edesauttoivat merkittävästi kaksi maalia ensimmäisen kymmenen minuutin aikana.

Pisteputken aikana HPK:lle ei tehty kertaakaan yli kolmea maalia. Nyt tehtiin kuusi, ja se hyydytti täysin HPK:n. HPK:lla ollutta hyvää virettä kuvastaa parhaiten se, että HPK oli pahimmillaan 17 pistettä Sportia jäljessä. Ero pieneni perjantaihin mennessä kuuteen pisteeseen, mutta kasvoi taas Sportin voiton myötä yhdeksään.

Sportin voitto alkoi vahvistua, kun Valtteri Viljanen teki ottelun puolessavälissä ylivoimalla 4–1. Mitenkään tavanomaista Sportin voitto liigaottelussa HPK:sta Vaasassa ei ole, sillä perjantain voitto oli vasta kolmas 14 kohtaamisessa.

Siirtoajan lopussa Sportin haaviin tarttunut kanadalaispuolustaja Luke Green oli pukeutunut perjantaina ensimmäiseen otteluunsa Suomessa ja Sportissa. Greenin esiintyminen jäi lähinnä ilmapiirin haisteluksi, sillä peliminuutteja tuli muutama vasta kolmannessa erässä.

Kommentoi

Mainos: Pihlajalinna Kuopio

Kun lapsi sairastuu, Lasten Pihlajalinna hoitaa

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut