Löw vetäytyy ennakoitua aiemmin Saksan päävalmentajan paikalta

Joachim Löw lopettaa Saksan miesten jalkapallomaajoukkueen päävalmentajana kesän EM-turnauksen jälkeen. Löw kertoo ratkaisustaan Saksan jalkapalloliitto DFB :n nettisivuilla. Hänellä oli sopimus vuoden 2022 MM-lopputurnaukseen asti.

Löwiä, 61, on kritisoitu viime vuosina, etenkin Saksan jäätyä alkulohkoon Venäjällä vuonna 2018 pelatussa MM-turnauksessa. Vuoden 2014 kisoissa Saksa juhli mestarina Brasiliassa.

Löw laskee työskennelleensä 17 vuotta Saksan parhaiden pelaajien kanssa. Miesten maajoukkueen päävalmentajana hän on toiminut vuodesta 2006. Löw vakuuttaa, että motivaatio EM-kisoissa menestymiseen on lopettamispäätöksestä huolimatta vahva.

– Haluamme antaa faneillemme ikimuistoisia hetkiä, Löw viittasi 11. kesäkuuta alkaviin EM-kisoihin.

Saksa pelaa EM-kisoissa kovatasoisessa F-lohkossa hallitsevan mestarin Portugalin, Ranskan ja Unkarin kanssa.

Vetäytyminen oli yllätys

Nuoren polven saksalaisvalmentajiin lukeutuva Julian Nagelsmann ihmetteli Löwin ratkaisua.

– Uutinen yllätti minut. Se on surullinen uutinen, mutta hän on edelleen tehtävässään. On hyvä asia, että hän valmentaa vielä EM-kilpailuissa. "Jogilla" oli erittäin suuri vaikutus saksalaiseen jalkapalloon ja erityisesti maajoukkueeseen, 33-vuotias Leipzigin valmentaja Nagelsmann kertoi Bild-lehden mukaan.

Löwin ilmoitus lisäsi spekulaatioita hänen seuraajastaan. Süddeutsche Zeitung nosti esiin Liverpoolin valmentaja Jürgen Kloppin, Leipzigin entisen valmentajan Ralf Rangnickin, Löwin apuvalmentaja Marcus Sorgin ja alle 21-vuotiaiden maajoukkueen valmentaja Stefan Kuntzin nimet.

– Olenko käytettävissä kesän jälkeen? En, Klopp vastasi uteluihin uutistoimisto AFP:n mukaan.

Kloppin sopimus Liverpoolin kanssa kestää vuoteen 2024, mutta päävalmentajien paikat ovat monesti tuulisia.

– Näen Ralf Rangnickin olevan suurin suosikki. Tiedän, että nimeäni pyöritellään, mutta en ehdottomasti ole mukana, kymmenisen vuotta huippuvalmennustehtävistä pois ollut entinen maajoukkuekapteeni Lothar Matthäus vinkkasi Sky Sportsilla , jonka jalkapalloasiantuntijana hän työskentelee.

Mainos: Savon Media

Etusivulla nyt

Mainos: Savonia-ammattikorkeakoulu

Mainos: Savonia-ammattikorkeakoulu

Pohjoissavolaisia pienyrittäjiä koulutetaan verkkokaupan ja somen saloihin

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut