Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Minkkinen ainoana suomalaisnaisena maailmancupin pisteille, Seppälä paransi takaa-ajossa maailmancup-sijoitustaan 15 pykälää

Tero Seppälä sijoittui lauantaina parhaana suomalaisena 25:nneksi ampumahiihdon takaa-ajokisoissa Tshekissä. Ensimmäiseltä pystypaikalta kolme sakkoa ampunut Seppälä hävisi Nove Mestossa 12,5 kilometrin matkan voittaneelle Ranskan Quentin Fillon Mailletille kaksi minuuttia ja 44 sekuntia.

Sprintin jälkeen sijalta 40 ladulle lähtenyt Seppälä oli ammuntojen puolivälissä lupaavassa tahdissa, sillä makuupaikat menivät nollille. Ensimmäiseltä pystypaikalta tuli kolme hutia, jotka tuhosivat Seppälän toiveet kauden parhaimmasta cup-sijoituksesta.

– Ensimmäinen pysty oli tänään haastava. Siinä oli vähän enempi tuulta, ja mulle on aina ollut paha, kun selän puolelta tuulee. En ole vielä oppinut sitä niin hyvin hallitsemaan. Ehkä siinä on yksi hyvä kehityskohta tulevalle harjoituskaudelle, Seppälä arvioi tiedotteessa.

Cup-debytantti Lägreid lähellä voittoa

Seppälä ylsi suomalaismiehistä ainoana maailmancup-pisteille 40 parhaan joukkoon. Viisi sakkoa ampunut Tuomas Harjula hävisi voittajalle neljä minuuttia ja 11 sekuntia ja oli 48:s. Neljä sakkoa laukonut Jaakko Ranta (–4.17,6) oli 50:s.

Voittaja Fillon Maillet oli ykkönen myös takaa-ajoa edeltäneessä sprintissä.

Maailmancupin kokonaiskilpailun voitto on kahden norjalaisen kauppa, Johannes Thingnes Bön ja lauantaina neljänneksi sijoittuneen Sturla Holm Lägreidin. Kun jäljellä on kolme cup-osakilpailua, Bö johtaa Lägreidiä 25 pisteellä, mutta pistelaskumatematiikka suosii Lägreidiä.

Kauden päätteeksi kilpailijat saavat jättää laskuista huonoimpia cup-kisojaan, ja vertailussa ensimmäistä maailmancup-kauttaan kisaavalla Lägreidilla on etulyöntiasema.

Naisten kisa Eckhoffin näytöstä

Naisten 10 kilometrillä Suvi Minkkinen oli parhaana suomalaisena 39:s hävittyään norjalaisvoittajalle Tiril Eckhoffille kolme ja puoli minuuttia. Eckhoff voitti Fillon Mailletin tavoin Nove Mestossa myös pikakilpailun.

Minkkinen ylsi ainoana suomalaisnaisena maailmancup-pisteille. Kuuden sakon Mari Eder oli Nove Mestossa 50:s ja kolme laukausta ohi ampunut Nastassia Kinnunen 56:s.

Kun jäljellä on kolme maailmancup-osakilpailua, tällä kaudella 12 kisaa voittanut Eckhoff johtaa kokonaiskilpailua ylivoimaisesti 140 pisteellä ennen maannaistaan Marte Olsbu Roiselandia.