Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Takavuosien nyrkkeilytähti Marvin Hagler on kuollut 66-vuotiaana

Takavuosien nyrkkeilytähti Marvin Hagler on kuollut 66-vuotiaana. Asiasta kertoi hänen vaimonsa nyrkkeilylegendan Facebook-sivulla.

Kay G. Haglerin mukaan hänen miehensä menehtyi lauantaina omassa kodissaan New Hampshiressa. Nyrkkeilijän vaimon mukaan kuolemantapaus oli täysin odottamaton.

Haglerin vaimon mukaan perhe toivoo kaikkien kunnioittavan heidän yksityisyyttään.

Liikanimellä Marvelous tunnettu keskisarjan nyrkkeilijä Marvin Hagler oli oman painoluokkansa maailmanmestari vuosina 1980–1987.

Vasenkätisellä ottelijalla oli vyöllään yhteensä 62 voittoa, joista 52 tyrmäyksellä. Tappioita kertyi vain kolme. Kaksi ottelua päättyi tasapeliin.

– Marvelous Marvin Hagler oli yksi suurimmista urheilijoista, joita (nyrkkeilyn promootioyhtiö) Top Rank on koskaan edustanut. Hän oli kunniallinen ja sanojensa mittainen mies, joka esiintyi kehässä ennennäkemättömällä päättäväisyydellä, legendaarinen nyrkkeilypromoottori Bob Arum sanoi.

Yksi Haglerin kuuluisimmista voitoista nähtiin Las Vegasissa vuonna 1985, kun hän tainnutti Thomas Hearnsin. Ottelu tunnetaan lempinimellä The War eli sota, vaikka se kesti vain hieman yli kahdeksan minuuttia.

Hagler puolusti painoluokkansa mestaruutta onnistuneesti kaikkiaan 12 kertaa. Hänen viimeiseksi ottelukseen jäi kohtaaminen "Sugar" Ray Leonardia vastaan vuonna 1987. Paluuottelussaan nyrkkeillyt Leonard voitti kiistellyn kamppailun lopulta 12 kierroksen jälkeen hajaäänituomiolla.

Urheilu-uransa jälkeen Hagler muutti Italiaan työskennelläkseen näyttelijänä. Lisäksi hän toimi nyrkkeilykommentaattorina.