Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Rinnekangas MM-finaaliin: "Oli hyvä boogie"

Rene Rinnekangas jatkoi hyvää virettään lumilautailun MM-kisoissa Yhdysvaltain Aspenissa, kun sunnuntaina karsittiin paikoista big airin MM-finaaliin. Torstaina slopestylen MM-pronssia voittanut Rinnekangas selvitti big airin karsinnan tyylipuhtaasti voittamalla karsintaryhmänsä.

Rinnekangas jätti ryhmänsä muut taakseen heti ensimmäisellä hypyllään backside 1620:lla. Hyppy toi 90,00 pistettä, joka oli koko karsintojen kolmanneksi korkein noteeraus. Kanadan Mark McMorris sai toisessa ryhmässä 92,75 pistettä ja toinen kanadalainen Max Parrot 90,50.

– Lauantai-iltana lupasivat, että lunta tulee aika paljon, eikä ollut varmuutta pidetäänkö kisat. Aamusta aikataulu oli kuitenkin kohdillaan, ja yön aikana oli rataa saatu sen verran putsattua, että sai oikein hyvin vauhtia ja kisat pidettyä. Hyvin meni – sai vedettyä rennolla fiiliksellä, eikä jännittänyt niin paljoa, Rinnekangas kuvaili tiedotteessa.

– Oli hyvä boogie ja itsevarma fiilis, niin oli kiva laitella. Molemmat ranit pystyyn, joista eka oli parempi ja toisen otin treenin kannalta. Helkkarin hienot kisat tähän saakka.

Rinnekangas finaalipäivän ainoa suomalaislaskija

Kahdentoista laskijan MM-finaali kisataan tiistai-iltana Suomen aikaa. Rinnekangas on finaalipäivän ainoa suomalaislaskija, sillä Mikko Rehnberg kaatui molemmat hyppynsä ja naisten karsinnassa Enni Rukajärvi oli 17:s.

Rukajärvi horjahti ensimmäisellä kierroksella juuri ennen hyppyään ja jätti tempun helpommaksi caballerial 720:ksi. Toisella kierroksella caballerial 1080 pyörähti hieman yli, ja finaalipaikkaan jäi lopulta eroa vajaa 16 pistettä.

– Vähän kyllä harmittaa. Omalta osalta oli haasteellinen päivä ja joutui vähän hakemaan. Harmillisesti ekalla ranilla oli konkoilua switchinä kummulta hypätessä ja joutui tekemään caballerial 720:n. Onneksi tokalla pääsin koittamaan tonnia. Tuntui kyllä ilmassa hyvältä, mutta sitten vähän tuli takakantille, eikä pystynyt pitämään, Rukajärvi harmitteli tiedotteessa.

– Oli kyllä kova taso, enkä olisi niin kovaa tällä kelillä arvellut olevan. Tonnia täytyi laittaa, jos jatkoon halusi – ja olisi sinne mennyt, jos olisi ländännyt. Harmittaa, että kisat loppuivat tähän, mutta ensi viikolla lasketaan vielä maailmancupia. Hienoa, että Rene pääsi jatkoon.