Lukko ei vieläkään paukutellut satasia

Vaasan Sportin päävalmentaja Risto Dufvan mukaan alkupeli Rauman Lukkoa vastaan meni paljon loppua heikommin. HEIKKI SAUKKOMAA / LEHTIKUVA

Asko Tanhuanpää / STT

Jääkiekon Liigaa kuluvalla kaudella dominoineella Rauman Lukolla oli tiistaina jo toisen kerran peräkkäin mahdollisuus nousta Vaasan Sportin kustannuksella ensimmäisenä joukkueena yli sadan sarjapisteen. Niin kuitenkin kävi, että haamuraja jäi raumalaisilta rikkomatta lauantaina Vaasassa ja sama toistui myös tiistaina Raumalla.

Sportin voittolukemat 4–1 tietävät sitä, että Lukon pistesaldo on edelleen 99. Ja mikä pahinta: niin koronakaranteenissa oleva HIFK kuin myös kovassa kaukaloiskussa oleva TPS tulevat kohta pistekeskiarvossa ohi. Lukolla on onneksi kuitenkin hihassa vielä yksi ässä eli 27 vuorokauden teho-osastohoidon jälkeen normipotilaaksi palannut päävalmentaja Pekka Virta. Jos tämän päivän Lukko jotain kaipaa, niin "Peksin" kaltaista isäntää taloon.

– Ensimmäinen erä oli vaikea, ei päästy peliin kiinni jäähyjen takia. Toinenkin erä oli vielä Lukon, mutta ei enää niin selvästi. Kolmanteen kaivettiin sitten hyökkäyspelikin esiin. Saimme kaksi maalia erän alkuun, ja loppu meni sitten järkevästi kelloa vastaan pelatessa, tiivisti Sportin päävalmentaja Risto Dufva.

Lukko oli siirtynyt Pavol Skalickyn maalilla 1–0-johtoon avauserässä, mutta Stuart Percyn ja Niclas Luceniuksen päätöserän alkuun tekemät osumat käänsivät ottelun luonteen täydellisesti. Kun Juho Liuksiala onnistui viemään vaasalaiset jo kahden maalin johtoon, oli peli sillä selvä. Vaasalaisten viimeisen niitin Lassi Lehtisen tyhjäksi jättämään raumalaismaaliin iski Turo Asplund, kun pelikellossa oli aikaa jäljellä enää sekunti.

– Se oli toisinto Vaasan lauantaista. Me emme kestäneet johtoasemassa pelaamista ja Sport käytti paikkansa hyvin. Malttia ja kärsivällisyyttä tarvitaan lisää, jos haluamme kaataa Pelicansin keskiviikkona, Lukon valmentaja Erik Hämäläinen tuskaili.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut