Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rangers teki yhdeksän maalia ja jätti Flyersin nollille – Zibanejad iski toisessa erässä hattutempun ja kolme syöttöpistettä

Jääkiekon NHL:ssä New York Rangers löysi kotijäällään peliinsä aivan uuden vaihteen ja pyöritti vastustaja Philadelphia Flyersin kanveesiin luvuin 9–0. Kaikki maalit syntyivät kahden ensimmäisen erän aikana.

Ensimmäisen erän jälkeen tilanne oli vielä maltillisesti 2–0, mutta toisen erän seitsemään maaliin mahtui yllätyksiä muutenkin kuin lukumäärässä. Rangersin ruotsalaishyökkääjä Mika Zibanejad teki erässä kolme maalia ja syötti toiset kolme.

Ottelu sytytti myös NHL:n tilastonikkarit. Zibanejadista tuli toisen erän 3+3-tehojen myötä liigan historiassa vasta toinen pelaaja, joka on onnistunut tekemään kuusi pistettä yhden erän aikana.

Ruotsalaishyökkääjä on ennätyspisteissään tasoissa Bryan Trottierin kanssa, mutta onnistui saamaan pisteet kasaan tätä hieman nopeammin, NHL:n tiedotus kertoi Twitterissä . New York Islandersissa pelannut Trottier iski oman kuuden pisteen rivinsä joulukuussa 1978.

27-vuotias Zibanejad kuittasi ottelussa samalla NHL-uransa 400:nnen tehopisteen.

Maalivahdin vaihto ei auttanut Flyersia

Rangers pelasi maalijuhlansa ilman päävalmentajaansa David Quinnia tai muuta valmennustiimiä, kertoo nhl.com-sivusto . Valmentajat olivat sivussa ottelusta liigan koronavirusprotokollan vuoksi. Joukkuetta luotsasi pelissä AHL-seura Hartfordin valmentaja Kris Knoblauch.

Rangersin suomalaishyökkääjä Kaapo Kakko oli jäällä runsaat 14 minuuttia, mutta ei päässyt osalliseksi maalisaldosta. Kelpo pistemäärän kuittasi sen sijaan myös venäläishyökkääjä Pavel Butshnevitsh, jonka tehoiksi kirjattiin 2+2.

Pelin kolmannessa erässä ei enää maaleja nähty. Nollapelin pelannut Aleksandr Georgijev torjui Rangersin maalilla 26 kertaa.

Philadelphia oli voittanut Rangersin tällä kaudella aiemmin kahdesti kolmesta ottelusta. Se on liigan pistetaulukossa keskivaiheilla, muutaman sijan Rangersin yläpuolella.

Nyt yllätetty Flyers kuitenkin joutui turvautumaan maalivahdin vaihtoon, kun toista erää oli pelattu seitsemisen minuuttia ja Brian Elliott oli päästänyt verkkoon viisi laukausta 13:sta. Tilalle tullut Cartel Hart päästi hänkin neljä maalia ja torjui lopulta 12 kertaa.

Kierroksen muissa otteluissa Vancouver Canucks voitti Ottawa Senatorsin 3–2. Winnipeg Jets puolestaan otti 4–3-jatkoaikavoiton Montreal Canadiensista.