Matti Mattssonilla vauhtia heti kisakauden avauksessaan – Suomen ennätys rikki

Mattsson paransi omaa 100 metrin rintauinnin Suomen ennätystään 0,29 sekunnilla Jyväskylässä. VESA MOILANEN / LEHTIKUVA

Janne Lehikoinen / STT

Suomen uintihuippuihin lukeutuva Matti Mattsson avasi kilpailukautensa ennätystahtiin, kun hän kellotti uuden Suomen ennätyksen 100 metrin rintauinnissa Jyväskylässä pitkällä radalla kisattavissa olympialaisten näyttökilpailuissa Oskarin uinneissa. Mattsson kirjasi SE:ksi 1.00,57, jolla hän alitti omissa nimissään olleen ennätysajan 0,29 sekunnilla.

Mattsson ui edellisenkin satasen SE:n Jyväskylässä kesällä 2018.

– Täällä on hyvät olosuhteet ainakin 100 metrille. Minulla oli hyvä fiilis tulla tänne kisaamaan. Ajelimme vasta iltapäivällä Jyväskylään ja siihen nähden kyllä hyvä uinti, Mattsson kertoi tiedotteessa.

– Olen saanut hyviä treenejä tehtyä ja tämä kertoo, että on tehty oikeita asioita. Vauhtia on saatu hilattua paljon paremmaksi ja se tietysti tukee myös 200 metriä, vaikka ne aika eri matkoja onkin.

Mattsson alitti Tokion olympialaisten B-rajan 1.01,73. A-raja on 59,93. Mattsson on jo valittu Suomen olympiajoukkueeseen, sillä hän rikkoi 200 metrin rintauinnissa Tokion olympialaisten A-rajan lähes kaksi vuotta sitten.

Jallow "siinä missä pitääkin"

Mimosa Jallow ui 100 metrin selkäuinnissa 1.01,68. Tokion A-raja on 1.00,25, ja Jallowin paras näyttöaika tällä hetkellä on 0,55 sekuntia rajasta jääneenä.

– Tuntuu siltä, että ollaan siinä missä pitääkin tässä vaiheessa. Parannettavaa on lähinnä siinä, että pääsisin sen ensimmäisen 50 metriä helpommin ja rennommin niin sitten ei tarvitsisi laittaa siihen paukkuja, vaan riittäisi toiselle 50 metrille kaikki paukut, Jallow totesi tiedotteessa.

Oskarin uinneissa jatketaan Tokion näyttöjen antamista sunnuntaina, jolloin kisarajoja tavoittelevat Ari-Pekka Liukkonen, Jenna Laukkanen sekä Laura Lahtinen.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut