Huuhkajien karsintaurakka jatkuu tiiviinä – "Varmasti kokoonpano elää"

Tapio Keskitalo / STT

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen pelaajien on käännettävä katseensa nopeasti eteenpäin Bosnia-Hertsegovina-ottelusta, sillä Huuhkajat kohtaa sunnuntaina vieraissa Ukrainan.

Huuhkajat aloitti MM-karsintaurakkansa myöhään keskiviikkona 2–2-kotitasapelillä Bosniaa vastaan. Teemu Pukki teki Suomen molemmat maalit.

– Tiiviissä tahdissa tässä pelataan vielä kaksi muuta peliä. Varmasti kokoonpano elää näissä jäljellä olevissa peleissä, päävalmentaja Markku Kanerva sanoi.

Ukrainan jälkeen Suomi kohtaa ensi viikolla harjoitusottelussa vieraissa Sveitsin.

Bosnia-Hertsegovinaa vastaan muun muassa Tim Sparv aloitti vaihdossa. Sparv tuli ottelun lopussa kentälle.

– Kävimme Timin kanssa keskusteluita. Niin kuin varmaan tiedätte, hän on pelannut viime aikoina hyvin vähän. Lähtökohta on se, että aloitukseen pannaan sellaiset pelaajat, jotka pystyisivät pelaamaan 90-minuuttisen, Kanerva sanoi.

Kehityskohteita löytyy

Suomen pelaamisessa oli myös hyvää, mutta kokonaisuus oli monia Huuhkajien viime vuosien esityksiä sekavampi.

– Me topparit valuimme ehkä vähän liian alas, syntyi vähän liian iso väli. Se olisi voinut olla parempaa tänään, keskuspuolustaja Joona Toivio sanoi.

Suomi pelasi ottelussa kolmella keskuspuolustajalla ja wing-backeilla eli voimakkaasti hyökkäyksiin nousevilla laitapuolustajilla, jotka olivat Nikolai Alho ja Nicholas Hämäläinen.

– Usein wing-backit olivat pelattavissa. Meidän olisi pitänyt vielä useammin löytää heidät. Se on yksi kehityskohteista, Kanerva sanoi.

Kommentoi

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut