Tuuli puhalsi mäkihypyn maailmancupin joukkuekilpailun sunnuntaille

Kisaa vaikeuttivat hankalat tuuliolot, etenkin kova sivutuuli. AFP / LEHTIKUVA

Pasi Rein / STT

Mäkihypyn maailmancupin joukkuekilpailu Planican lentomäessä pyritään järjestämään sunnuntai-aamuna. Tuuli keskeytti kilpailun lauantaina, ja useiden keskeytysten jälkeen kilpailu jouduttiin siirtämään cupin viimeiseen kilpailupäivään.

Sunnuntaina hypätään ensin yhden kierroksen joukkuekilpailu ja perään maailmancupin viimeinen henkilökohtainen kilpailu HS240-mäessä.

Slovenian Planicassa on ollut tuulista läpi viikonlopun. Tuulisuus johtuu osittain siitä, että kilpailu järjestetään viikkoa myöhemmin kuin tavallisesti.

– Paikallisten mukaan viikolla on suuri merkitys. Päivälämpötila on noussut yli kymmenen asteen ja aurinko paistaa, minkä seurauksena terminen tuuli on tavallista vahvempaa, maajoukkueen päävalmentaja Janne Väätäinen kertoi.

– Lisäksi täällä on vuoden aikaan nähden tavallista enemmän lunta. Kylmä lumi viilentää ilmaa ja aurinko lämmittää. Se sotkee olosuhteita entisestään.

Tuuli muuttui hetkessä

Joukkuekilpailun aikana auringon vaikutus tuuliin oli merkittävä.

– Aamulla yhdeksältä tilanne oli hyvä. Sitten kello 10.20 tuuli voimistui dramaattisesti, Väätäinen jatkoi.

Sunnuntaina sää pilvistyy.

– Silloin mäessä pitäisi olla rauhallisempaa. Joku selvästi luottaa, että näin käy, kun kauden finaalikilpailun edellä hypätään joukkuemäki. Siinä tavallaan riskeerataan se henkilökohtainen kilpailu, jos olosuhde ei pysykään hyvänä, Väätäinen totesi.

– Joka tapauksessa tässä on ainakin toivoa, että maajoukkueen kausi jatkuu vielä päivällä.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut