Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tanden toipuminen edistyy rohkaisevalla tavalla – kilpakumppanit lähettivät bannerilla tervehdyksensä sairaalaan

Planican lentomäessä kaatunut norjalaishyppääjä Daniel-Andre Tande on edelleen sairaalahoidossa Slovenian Ljubljanassa. Norjan hiihtoliiton mukaan Tande reagoi hyvin, kun häntä on alettu herätellä koomasta.

Onnettomuudessa Tandelta murtui solisluu ja puhkesi keuhko, mutta hän säästyi pää- ja niskavammoilta. Sairaalassa hänet vaivutettiin koomaan, josta hänet on nyt herätetty.

– Danieliin on saatu katsekontakti, hän liikkuu ja reagoi puheeseen, maajoukkuelääkäri Guri Ranum Ekås kertoi sunnuntaina.

– Hän on vielä heräämisen varhaisessa vaiheessa, mutta häntä hoitava lääketieteellinen ryhmä on tyytyväinen kehitykseen. Se on rohkaisevaa.

Sairaalassa herätysprosessia seuraavat myös Tanden äiti ja avopuoliso.

Mäkihypyn maailmancup päättyi sunnuntaina. Kilpailun jälkeen joukko kilpailijoita nosti esiin bannerin, jossa oli tervehdys sairaalassa makaavalle kilpakumppanille.

– Daniel Andre Tande. Kaikkea hyvää Planicasta. Tavataan pian, ryhmä viestitti sairaalaan.

Karl Geiger päätti maailmancupin lentomäen voittoon

Viimeisen kilpailun voitti Saksan Karl Geiger. Geiger liiteli HS240-mäestä 231 ja 232,5 metrin hypyt, joilla hän voitti kilpailun 6,9 pisteen turvin.

Japanin Ryoyu Kobayashi oli kilpailussa toinen ja Saksan Markus Eisenbichler kolmas.

Slovenian Bor Pavlovcic ponnisti ensimmäisen kierroksen pisimmän hypyn 249,5 metriin. Norjan Johann Andre Forfang lensi toisella kierroksella pisimmälle 234,5 metriin.

Suomalaiset eivät selviytyneet maailmancupin finaaliin.

Norjan Halvor Egner Granerud oli varmistanut maailmancupin kokonaiskilpailun voiton jo hyvissä ajoin ennen Planican viikonloppua. Granerud otti kauden aikana 11 cupvoittoa.

Eisenbichler oli cupissa toinen ja Puolan Kamil Stoch kolmas.

Antti Aalto oli cupissa parhaana suomalaisena 37:s. Hän sijoittui cupissa neljä kertaa 20 parhaan joukkoon.

Niko Kytösaho oli loppupisteissä 50:s uransa selvästi parhaan kauden päätteeksi. Hänen paras sijoituksensa yksittäisessä cupin kilpailussa oli 18:s.

Kolmas cupissa pisteitä saavuttanut suomalainen Jarkko Määttä oli kokonaispisteissä 71:s.

Lähteenä myös NTB.