Suomi avaa salibandyn MM-kisat kolmen pelin putkella – järjestäjät tavoittelevat yli sataatuhatta katsojaa

Suomi pelaa kaikki alkusarjan ottelunsa salibandyn joulukuisten MM-kisojen ensimmäisinä kolmena päivänä, ilmenee kisojen uudesta otteluohjelmasta. Koronapandemian takia vuodella siirtyneet MM-kisat alkavat 3. joulukuuta Helsingissä.

Lohkoarvonnassa Suomen kanssa samaan alkulohkoon päätyivät Ruotsi, Tanska ja Latvia. Suomi pelaa avausottelunsa perjantaina 3.12. Tanskaa vastaan, lauantaina vastassa on Ruotsi ja sunnuntaina Latvia.

– Kolmen päivän peliputki sopii meille hyvin, otteluohjelman mukaan rakennetaan myös joukkueen suunnitelmat ja kisojen aikainen ohjelma. Edellisissä MM-kisoissa Prahassa vuonna 2018 kisojen viimeiset päivät pelattiin myös ilman välipäiviä, maajoukkueen päävalmentaja Petteri Nykky kommentoi tiedotteessa.

Lipunmyynti kisojen alkusarjaan ja puolivälieriin käynnistyy ensi tiistaina. Järjestäjien tavoite on houkutella kisoihin yli 100 000 katsojaa.

– Kisojen valmistelut etenevät normaalisti sillä ajatuksella, että voimme pelata kisat ilman yleisörajoituksia joulukuussa. Tulemme joka tapauksessa kiinnittämään terveysturvallisuusasioihin erityistä huomiota kisojen aikana, ja mahdollistamaan ainutlaatuisen kisakokemuksen niin pelaajille, katsojille kuin vapaaehtoisillekin. Mikäli vallitseva tilanne aiheuttaa muutoksia järjestelyihin, reagoimme niihin nopeasti, tapahtumajohtaja Hanne Pirkola kertoi.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut