Maailmankirjat ovat Euroopan jalkapalloilussa sekaisin – Armenia johtaa MM-karsintalohkoaan, erovaatimusten keskellä valmentavan Löwin Saksa rämpii

Ensi kesänä tulee seitsemän vuotta siitä, kun jalkapallovalmentaja Joachim Löw oli onnensa kukkuloilla. Tuolloin takana oli päävalmentajana Saksan maailmanmestaruus ja murskaava 7–1-välierävoitto MM-turnauksen järjestäjämaasta Brasiliasta.

Sen jälkeen Löwin taival Saksan peräsimessä on ollut kivikkoisempi. Vuoden 2016 EM-lopputurnauksessa Ranskassa Saksan tie nousi pystyyn välierissä, kohta kolme vuotta sitten Venäjällä Saksan MM-turnaus päättyi nöyryyttävään putoamiseen alkulohkossa.

Yhden jalkapallohistoriansa noloimmista tappioista nelinkertainen maailmanmestari Saksa kärsi keskiviikkona, kun lajin lilliputtimaiden joukkoon mielletty Pohjois-Makedonia haki Duisburgissa Saksasta 2–1-vierasvoiton.

Tappio voimisti Saksassa vaatimuksia Löwin erottamiseksi. Hän on aiemmin kertonut vetäytyvänsä päävalmentajan tehtävästä ensi kesän EM-kisojen jälkeen, mutta Pohjois-Makedonian järjestämän nöyryytyksen jälkeen eroa halutaan aikaistaa.

– Aika on ajanut "Jogin" ohi. Taika, jonka Löw loi vuoden 2014 MM-kisoihin, on valitettavasti kadonnut, Saksan luetuin sanomalehti Bild kommentoi.

Pohjois-Makedonia on miesten maailmanlistalla 65:s, kun Saksa on pudonnut 13:nneksi.

Bayern-legenda vaatii Müllerin paluuta

Saksan rämpiminen maaotteluissa on häpeällistä, kun ottaa huomioon, että maan seurajalkapallon lippulaiva Bayern München on kenties vahvempi kuin koskaan menestyksellisen historiansa aikana. Olkoonkin, että nyky-Bayernissa merkittävässä roolissa ovat vierasmaalaiset pelaajat.

Löw on vaatimattomalla menestyksellä yrittänyt maajoukkueessa nuorennusleikkausta ja on pudottanut pelaavasta kokoonpanosta muun muassa kokeneet Jerome Boatengin ja Thomas Müllerin. Etenkin 31-vuotiaalle Müllerille olisi käyttöä Saksan tehottomassa hyökkäyksessä.

– Uudistunut Saksan maajoukkue etsii edelleen suuntaansa ja yrittää löytää tietään. Jotkut pelaajat eivät ole saavuttaneet tavanomaista tasoaan, Kicker-lehti kritisoi muun muassa Pohjois-Makedoniaa vastaan tyhjän maalin edessä tekopaikan hukannutta Chelsea-kärki Timo Werneriä.

Müllerin paluuta maajoukkueeseen on vaatinut muiden mukana vahva Bayern-vaikuttaja, pelaajana Länsi-Saksan miehistössä maailmanmestaruuden 1974 voittanut baijerilaisseuran kunniapuheenjohtaja Uli Höness.

– Müllerin pitäisi pelata maajoukkueessa. Hän pystyy yhä maalintekoon ja auttamaan mitä tahansa joukkuetta pahoissa paikoissa, Höness sanoo.

Armenian huippuhetki

Maailmankirjat ovat Euroopan MM-karsintojen Saksan J-karsintalohkossa sekaisin. Lohkoa johtaa kaikki kolme otteluaan voittanut Armenia, Pohjois-Makedonia on toisena ja Saksa vasta kolmantena.

Hetki on armenialaiselle jalkapalloilulle historiallinen. Keskiviikkona Romanian 3–2 voittanut Armenia ei koskaan aiemmin ole johtanut MM-karsintalohkoaan.

– Voitto on omistettu veljillemme, jotka kaatuivat viime vuonna Vuoristo-Karabahia koskeneessa sodassa Azerbaidzhania vastaan, Armenian pääministeri Nikol Pashinjan kirjoitti Facebook-tililllään.

Mainos: Savonia-ammattikorkeakoulu

Mainos: Savonia-ammattikorkeakoulu

Pohjoissavolaisia pienyrittäjiä koulutetaan verkkokaupan ja somen saloihin

Mainos: Savon Media

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut