SaiPa oli sairaanakin ilkeä vastustaja Tapparalle – Petteri Puhakasta yllätysratkaisija

Pasi Peltola / STT

SaiPa laittoi Tapparan torstaina jääkiekkoliigassa Lappeenrannan Kisapuistossa tiukimmalle kahden viime kauden aikana, vaikka nyt kyseessä oli isäntien kannalta merkityksetön peli. Kahden ja puolen viikon tauolta koronakaranteenin takia palannut SaiPa ei saanut venytettyä edes kahden miehen ylivoimalla päätössekunneilla peliä jatkoajalle hävitessään 1–2.

Kolmessa edellisessä Kisapuiston kamppailussa Tappara oli juoksuttanut SaiPaa nöyryyttävin yhteismaalein 17–3. Tamperelaisten ykköstähti oli edellisen vierailun tapaan Anton Levtchi, 25. Tapparan pörssikärki Levtchi ei lauo itse kuin varmoista paikoista, mutta ketjukaverinsa Patrik Virta ja Kristian Tanus hukkasivat tukun Levtchin tarjoamia paikkoja. Kun vaihtoon sattuivat rinnalle nelosketjun miehet, ruokki Levtchi takatolpalle ensimmäinen liigatason voittomaalinsa iskenyttä Petteri Puhakkaa, 19.

– Paljon sain ”Antsaa” kiittää. Ei tarvinnut kuin putata kiekko tyhjiin. Oli iso muutos muuttaa pohjoisesta etelään, mutta kausi on ollut osaltani noususuuntainen, kommentoi kolmannen liigamaalinsa tehnyt Puhakka.

Kärppien junioreista Tapparaan vaihtanut Puhakka on Pyhäjoen Joki-Kiekon kasvatti.

SaiPa palasi kaukaloon kahden miehen vajauksella kokoonpanossa, koska osa pelaajista on yhä sairaana. Tapparalta putosi riveistä kesken ottelun sentteri Jarkko Malinen. Dramaattisinta oli linjatuomari Rasmus Alajärven vetäytyminen saatuaan toisessa erässä Tapparan Kristian Tanuksen laukoman kiekon päähänsä.

Kommentoi

Mainos: PeeÄssä

Yhdessä tehdään ja yhdessä onnistutaan

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut