Vaasan Sportilla pudotuspelijuhlat Oulussa – "Iso asia tälle joukkueelle ja Vaasalle"

Matti Ahola / STT

Vaasan Sportin pudotuspelipaikka jääkiekkoliigassa varmistui torstaina Oulussa, kun vaasalaiset hakivat 3–1-taisteluvoiton Kärpistä. Kolme pistettä riitti siihen, että HPK pysyy sarjataulukossa takana runkosarjan päättyessä.

Suurella sydämellä pelannut vaasalaispoppoo heittäytyi pelotta kiekon eteen ottelun loppuhetkillä ja pääsi juhlimaan saavutustaan antaumuksella.

– Tulimme hakemaan kolmen pisteen voittoa ja sen saimme. Vihdoinkin saavutimme tavoitteemme (pudotuspelipaikka), ja se on iso asia tälle joukkueelle ja Vaasalle, Sportin pitkäaikainen kapteeni Erik Riska kertoi.

Edellisen kerran Sport selviytyi pudotuspeleihin kaudella 2015–16. Silloin huuma päättyi nopeasti kahteen tappioon TPS:lle.

– Se oli vähän kuin vuoden 2011 mestaruus Mestiksessä. Pieni yllätys, jonka jälkeen meillä ei ollut paukkuja jatkoon. Nyt tilanne on erilainen ja haluamme mennä pitkälle.

Kärpät elää vaikeaa vaihetta, ja suora pudotuspelipaikka uhkaa karata jatkuvien tappioiden takia.

Oululaisten tuskaa lisäsi Aatu Rädyn pahannäköinen loukkaantuminen. Nuori hyökkääjä ajautui pää edellä laitaa vasten ottelun kolmannessa erässä.

Räty pysyi tilanteessa tajuissaan, ja hänet talutettiin pukuhuoneeseen pian törmäyksen jälkeen.

Kommentoi

Mainos: PeeÄssä

Olitko paikalla, kun Kuopion Prisma avattiin?

Mainos: Pihlajalinna Kuopio

Kun lapsi sairastuu, Lasten Pihlajalinna hoitaa

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut