Suomen futsalmiehet ovat voiton päässä historiallisesta EM-kisapaikasta – "Porukka tuntuu nyt rennommalta"

Suomi ei ole koskaan pelannut EM-kisoissa. Haave toteutuu varmuudella, jos kotijoukkue kukistaa Belgian. MARKKU ULANDE / LEHTIKUVA

Reima Rautiainen / STT

Suomen miesten futsalmaajoukkue pelaa huomenna yhden lajihistoriansa merkittävimmistä otteluista, kun se kohtaa EM-karsintojen päätteeksi Vantaalla Belgian. Karsintalohkon 7 ottelussa on pelissä suora kisapaikka ensi vuoden lopputurnaukseen, joka pelataan Hollannissa.

Suomi ei ole koskaan pelannut EM-kisoissa. Haave toteutuu varmuudella, jos kotijoukkue kukistaa Belgian. Tällöin Suomi selviytyy Italian jälkeen lohkokakkosena lopputurnaukseen.

Vähämaalinen tasapelikin voisi parhaassa tapauksessa riittää Suomelle suoraan kisapaikkaan, mutta silloin edessä olisi vertaileva laskutoimitus muiden karsintalohkojen lopputilanteisiin. EM-karsinnat päättyvät keskiviikkona.

Tammikuun lopussa Suomi pelasi Belgiaa vastaan Liegessä 3–3-tasapelin, kun taas lohkon muut joukkueet Italia ja Montenegro kumpikin hävisivät vieraspelinsä.

– Jälkikäteen 3–3-tulos Belgiassa näyttäytyy kelvollisena tuloksena. Yksi piste oli tärkeä. Se takasi, että olemme voiton päässä EM-turnauksesta, kokenut Mikko Kytölä sanoo.

Sadan maaottelun raja rikki

Jyväskyläläisen Kampuksen Dynamon Kytölä pelaa Belgiaa vastaan sadannen maaottelunsa. Ensimmäinen merkintä tilastoon tuli lokakuussa 2010 Maltaa vastaan.

– Isoin yksittäinen tekijä maajoukkueen kehityksessä on ollut prosessissa mukana olevien sitoutuneisuus lajia kohtaan. Valmennus ja kotimaan liiga ovat kehittyneet, Kytölä kertoo.

Suomelta puuttui tammikuussa Belgiassa muutama kokenut pelaaja. Heistä Kytölä saa ykkösketjuun rinnalleen Panu Aution, veljensä Jukka Kytölän ja Miika Hosion, mikä parantaa kotijoukkueen iskukykyä merkittävästi.

– Meillä on edelliseen Belgia-otteluun verrattuna kokemusta nyt selvästi enemmän. Yksi vastaan yksi -puolustaminen ja prässipeli ovat asioita, josta keskustellaan palaverissa, Mikko Kytölä uskoo.

MM-jatkokarsintojen pettymys opetti

Suomen on huomenna kotikentällä tiivistettävä puolustustaan. Belgian pallotaituri Omar Rahou rankaisi tammikuun karsintakohtaamisessa vastustajaa kahdella maalilla.

– Belgia on kovemmassa vireessä kuin edellisessä kohtaamisessa. Se on saanut pelaajiaan Euroopan sarjoihin, Kytölä tietää.

Suomi hävisi viime loppuvuodesta MM-jatkokarsinnoissa Serbialle yhdellä maalilla. Katkera kokemus on opettanut.

– Porukka tuntuu nyt rennommalta kuin ennen Serbia-ottelua, Kytölä vertaa.

Kommentoi

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut