Tuomarit saivat lisää työkaluja Liigan pudotuspeleihin

Maalitilanteiden lisäksi tuomarit voivat halutessaan tarkastaa videolta joitakin rangaistustilanteita. RONI REKOMAA / LEHTIKUVA

Petteri Ikonen / STT

Jääkiekkoliigan tuomaristot voivat kevään pudotuspeleissä tarkastaa maalitilanteiden lisäksi myös määrättyjä rangaistustilanteita. Liiga kertoi uudesta työkaluvalikoimasta pudotuspelien avauspäivänä torstaina.

– Tuomaristo voi halutessaan tarkastaa tuomitun viiden minuutin tai korkeasta mailasta annetun 2+2 minuutin rangaistuksen videolta. Tarkastuksessa tuomaristo voi muuttaa rangaistuksen syytä, lyhentää mutta ei pidentää sen pituutta tai kumota rangaistuksen kokonaan, Liigan verkkosivuilla muotoiltiin.

Tarkastuksia voi tehdä varsinaisella peliajalla ja jatkoajalla, mutta joukkue tai valmentaja ei voi vaatia tarkastamista.

– Tuomarit ja tilannehuoneen päävideotuomarit ottavat kantaa tarkastettavaan rangaistukseen, Liiga painotti.

Liiga täsmensi myös otteluiden lopun ja jatkoajan sääntöjä.

– Varsinaisen peliajan kahdella viimeisellä minuutilla ovat voimassa jatkoajan säännöt tahallisen väärän vaihdon, tahallisen maalin siirron ja kahden miehen alivoimalla turhan mailan mittauspyynnön osalta. Kaikissa näissä tilanteissa tuomitaan rangaistuslaukaus.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut