Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hamilton juhli ja Bottas pettyi Imolan aika-ajossa

Valtteri Bottas oli pettynyt ja ihmeissään Emilia-Romagnan gp:n aika-ajojen jälkeen. Bottas hukkasi oudosti pidon takarenkaistaan, jäi lähes puoli sekuntia Mercedes-tallitoveristaan Lewis Hamiltonista ja tipahti Imolassa kahdeksanteen lähtöruutuun.

Kauden avauksessa kolmanneksi sijoittunut Bottas joutuu kamppailemaan sunnuntaina ankarasti, etteivät avauskilpailun voittanut Hamilton ja toiseksi ajanut Max Verstappen kasvattaisi jälleen isoin pistein eroa häneen.

– Kahdeksas sija ei ollut, mitä tänään tavoittelin. Ei varsinkaan sen jälkeen, miltä auto tuntui aika-ajon alussa, Bottas harmitteli.

Ongelmat tulivat yllätyksenä, kun Bottas oli ajanut parhaan kierroksen aika-ajon ensimmäisessä vaiheessa.

– Aika-ajon kolmannessa vaiheessa takapää karkasi yllättäen ja äkisti, kun tulin toiseen mutkaan. Sen jälkeen minulla ei ollut enää luottoa takarenkaiden pitoon.

Ongelma toistui kolmosvaiheen toisessa yrityksessä.

Mercedeksen autoissa oli pito-ongelmia myös Bahrainin testeissä, muttei samalla tavalla.

– Nyt ongelma esiintyi kaarteeseen tultaessa, eikä autossa ole aiemmin ilmennyt mitään sellaista, Bottas kertoi.

– Täytyy ensimmäiseksi selvittää, että autossa on kaikki kunnossa.

Räikkönen ei päässyt vauhtiin

Kimi Räikkönen tipahti Alfa Romeollaan jaksosta aika-ajon ensimmäisellä osuudella, kun Williamsin Nicholas Latifi ja Alpinen Fernando Alonso pudottivat hänet jakson viime hetkillä 16:nneksi.

– Auto tuntui ihan hyvältä, mutta se ei ollut tarpeeksi nopea. Vauhti ei riitä parempaan, Räikkönen totesi.

Paalupaikka oli Hamiltonille ennätyksellisesti uran 99:s ja juhlava muutenkin.

– En rohjennut odottaa, että olisin tänään molempia Red Bull -kuljettajia nopeampi. He ovat olleet koko ajan hyvässä vauhdissa, mutta talli teki hyvää työtä ja auto oli erinomainen.

Sergio Perez, Verstappen ja Charles Leclerc ottivat aika-ajossa seuraavat sijat.