Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päätöserän ylivoimamaali ratkaisi ensimmäisen salibandyfinaalin SB-Prolle – "Se on ollut semmoista askartelua meillä tänä vuonna"

SB-Pro otti kotikentällään Nurmijärvellä ensimmäisen kiinnityksen kohti salibandyn naisten F-liigan mestaruutta, kun se kaatoi Porvoon Salibandyseuran finaalisarjan avauksessa 6–2. Ratkaisevan tuntuisen 5–2-johtomaalin kolmannessa erässä löi kapteeni Karoliina Kujala ylivoimalla.

Ennen 5–2-maalia SB-Pro oli nyhjännyt yhden kahden minuutin ylivoiman ilman tulosta. Ennen toista ylivoimaa valmentaja Aki Vilander veti ylivoimaviisikkonsa hetkeksi luokseen.

– Lähinnä oli tarkoitus saada ylivoima sille tasolle kuin treeneissä, että pallo liikkuu ja pelaajat liikkuu. Se on ollut semmoista askartelua meillä tänä vuonna. Nyt tuli hyvään paikkaan maali. Ollaan tyytyväisiä, että se (ylivoima) oli 50-prosenttista, Vilander kertasi.

Selvistä lukemista huolimatta PSS oli ajoittain hallitsevampi osapuoli ja johti avauserän jälkeen peliä 2–1. Parannettavaa jäi molemmille.

– Vähän varovaista oli vielä meidän pelaaminen. Oli meiltä vielä aika keskinkertainen peli, mikä on aika harvoin riittänyt Porvoota vastaan. Oikeilla hetkillä oltiin tehokkaita, Vilander mietti.

Ottelun tehokkaimmat olivat kaksi maalia tehneet SB-Pron Karoliina Kujala ja Meri-Helmi Höynälä.

Kotietu näkyy ilman yleisöäkin

Kotietu on ollut joukkueiden tämän kauden kohtaamisissa valttia. SB-Pro vei voiton neljännen kerran kotihallissaan, mutta sunnuntaina sarja jatkuu Porvoossa, jossa PSS on ollut selvästi vahvempi maalein 7–4 ja 8–2.

– Totta kai sen (kotiedun) merkitys olisi isompi, jos täällä olisi 700 katsojaa ja Porvoossa täysi halli. Meidän pitää nyt miettiä lähestymistä sunnuntain peliin, koska olemme olleet pelillisesti aika huonoja siellä. Kyllä tämä tulee enemmän korvien välissä kuin fläppitaululla tai jossain muualla ratkeamaan. Kotiedun merkityskin voi olla iso, Vilander mietti.

Vilander on päässyt vihdoin itsekin kunnolla pudotuspelikevään makuun. Puolivälieräsarja TPS:ää vastaan meni pakon edestä kotona.

Vilander kertoo, että lähipiirissä oli koronatartunta, minkä vuoksi hän oli kaksi viikkoa poissa, vaikka itsellä oli negatiivinen tulos.

– Viranomaisten määräyksiä kunnioitettiin, eikä lähdetty höntyilemään, Vilander sanoi.

F-liigan mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa.