Yhdysvallat saa toisen kisan formula ykkösiin, Miamissa ajetaan jo ensi kaudella

Formula ykköset ajavat Floridassa radalla, jonka pituus on 5,41 kilometriä ja johon kuuluu 19 mutkaa. Kuvassa Lewis Hamilton lauantaina Imolassa. AFP / LEHTIKUVA

STT

Yhdysvaltojen asema formula ykkösissä vahvistuu ensi kaudella, kun Miami liittyy MM-sarjan kilpailupaikkakuntiin. F1:n MM-sarja kertoi tiedotteessa, että Miami on mukana kymmenen vuoden sopimuksella.

Formula ykköset ajavat Floridassa amerikkalaisen jalkapallon seuran Miami Dolphinsin kotistadionin ympäristössä Miami Gardensin alueella. Radan pituus on 5,41 kilometriä, ja siihen kuuluu 19 mutkaa.

– Yhdysvallat on meille kasvava markkina. Olemme tyytyväisiä, että saamme sinne toisenkin kilpailun, kommentoi formula ykkösten toimitusjohtaja Stefano Domenicali.

Vuonna 1950 alkaneessa formula ykkösten MM-historiassa Miami on yhdestoista paikkakunta Yhdysvalloissa. Vuodesta 2012 Yhdysvaltain gp on ajettu Texasin Austinissa. Viime vuonna kisa peruuntui koronaviruspandemian takia.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut