Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kamppailemaan syttynyt PSS tasoitti otteluvoitot naisten salibandyfinaaleissa – "Ihan finaalihenkeä"

Porvoon Salibandyseuran kotitaika salibandyn naisten F-liigan pudotuspeleissä piti sunnuntainakin, kun PSS tasasi toisessa finaaliottelussa voitot SB-Pron kanssa. PSS ei ole hävinnyt pudotuspeleissä Porvoossa vielä kertaakaan. Sunnuntaina SB-Pro kaatui 4–2.

Lauantain ensimmäisessä finaalissa SB-Pro onnistui kahdesti maalinteossa hyökkäyspään riiston jälkeen, mutta porvoolaiset olivat löytäneet kadonneen pallovarmuuden yön yli nukuttuaan. Ottelun avausmaalissa PSS:n kakkoskenttä purki SB-Pron karvauksen palasiksi ja Henna Uljua päätti komean hyökkäyksen.

– Lauantaina oltiin arkoja. Ainahan sen voi laittaa ekan pelin jännityksen piikkiin, ja välierissä oli sama homma. Nyt oli hyvää pallovarmuutta, uskallettiin pelata ja pitää palloa, analysoi PSS:n valmentaja Jukka Kouvalainen.

Toisen erän PSS vei Julia Turusen ja Annina Levälammen maaleilla 2–0. Erä oli täysin kotijoukkueen, mistä kertovat maalivahtien torjunnat: SB-Pron Juulia Kataja kahdeksan, PSS:n Arla Salo nolla.

Päätöserässä molemmat osuivat vielä kertaalleen, mutta porvoolaiset pysyivät jatkuvasti askeleen edellä.

Fyysisyys nousi uudelle tasolle

Kamppailupelaaminen oli toisessa loppuottelussa täysin eri tasolla. Kouvalainen oli joukkueensa ilmeeseen tyytyväinen.

– Tosi hyvä peli, hyvin kontrollissa ja ekaan peliin verrattuna erilainen tunnetila. Mentiin tosi kovaa ja alkoi löytyä se tunne, mitä ei eilen pystytty tarjoamaan. Mentiin kovaa ja sai pelata hyvin runkoon, ihan finaalihenkeä, Kouvalainen sanoi.

Vakuuttavasta esityksestä huolimatta porvoolaisten pitää sarjassa pystyä jollain keinolla murtamaan SB-Pron kotietu. Nurmijärvellä PSS on hävinnyt tällä kaudella kaikki neljä peliä. Mestaruuden voittaakseen porvoolaisten pitää voittaa vieraissa ainakin kerran. Sarja jatkuu keskiviikkona.

– Tämä tunnetila täytyy säilyttää. Meidän pitää pysyä pallolla ja olla aktiivinen. Samalla pitää tylsyttää heidän kova suunnanmuutospelaamisensa, Kouvalainen mietti avaimia vierasvoiton hakemiseen.