Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rovanperä kaasuttelee piikkipaikalta upouuteen Kroatian ralliin – "Podiumiin olisin tyytyväinen"

Rallin MM-sarja jatkuu perjantaina liki kahden kuukauden tauon jälkeen uudella Kroatian MM-rallilla. Toyotan nuori Kalle Rovanperä on MM-sarjan johdossa kahden ensimmäisen rallin jälkeen.

Kroatian asvalttikisassa 20-vuotias suomalaiskuski tavoittelee paikkaa palkintosijoilla. Kaiken osuessa nappiin myös uran avausvoitto voisi olla mahdollinen.

– Podiumiin olisin tyytyväinen, mutta se voi olla kovan työn takana, sillä kisasta on luvassa todella haastava. Olosuhteet ovat erittäin vaihtelevat, Rovanperä sanoi kisan aattona.

– Tärkein tavoite on ajaa puhdas kisa, ettei tule mitään draamaa. Uskon, että silloin ollaan jo aika korkealla tuloksissa, hän lisäsi.

Viimeksi MM-pisteistä ajettiin koronapandemian takia Ruotsin rallin korvanneessa Rovaniemen rallissa helmikuun lopussa. Rovanperä oli kisassa Hyundain virolaiskuljettajan Ott Tänakin jälkeen toinen.

Pientä etua lähtöpaikasta

MM-sarjan johtajana Rovanperä pääsee perjantaina reitille ensimmäisenä autona, mikä on asvalttikisassa etu. Kroatiassa etu voi kuitenkin olla hyvin minimaalinen.

–  Nyt näyttää, että ei siitä lähtöpaikasta kovin monessa paikassa ole etua. Nuotituksen jälkeen moni kohta oli jo tosi likainen. Pätkät ovat erittäin vaativia ja tienpinta vaihtelee paljon. Mutaa ja likaa tulee olemaan paljon mutkissa, joissa leikataan tien sivusta, Rovanperä totesi.

– Sää voi muuttaa asiaa vielä todella paljon, joten katsotaan rauhassa, millainen se keli lopulta tulee olemaan.

Johtoasema ei tuo nuorukaiselle mitään paineita, vaikka Rovanperä on kautta aikojen nuorin kuljettaja, joka johtaa MM-sarjaa.

– Tietenkin tuntuu hyvältä johtaa sarjaa, mutta ei se minulle mikään iso juttu ole. Ei se vielä tässä vaiheessa kautta ole kovin kummoinen suoritus, Rovanperä vähättelee.

Ensi kertaa asvaltilla WRC:llä

Jyväskyläläinen Rovanperä testasi kaksi päivää Toyotan Yaris WRC:tä ennen kisaa. Kaiken pitäisi olla kunnossa.

– Auto tuntui hyvältä testeissä ja sillä on aiemmin pärjätty asvaltilla. Tämä on tosin ensimmäinen kisani WRC-autolla asvaltilla, joten saa nähdä, mihin vauhti riittää. Olen kuitenkin ollut pienemmillä autoilla nopea tällä alustalla, Rovanperä summasi.

Teemu Suninen ja Emil Lindholm ajavat Kroatiassa pienemmässä nelivetoluokassa. Kaksivetoisten junioreiden MM-luokkaan osallistuvat puolestaan Sami Pajari ja Lauri Joona.