Porvoon Salibandyseura mursi kotitaian salibandyn F-liigan finaalisarjassa

PSS:n Fanny Holmberg (vas.) sinetöi joukkueen 5-2-voiton SB-Prota vastaan sunnuntaina. Kuva joukkueiden kohtaamisesta viime viikolta. MARKKU ULANDER / LEHTIKUVA

Antti Salmensaari / STT

Porvoon Salibandyseuran nousujohteiset otteet salibandyn naisten F-liigan finaalisarjassa jatkuivat, kun PSS voitti sunnuntaina Nurmijärvellä SB-Pron maalein 5–2. Lauantain ottelun tavoin PSS jätti ratkaisumaalin tekemisen aivan viime hetkille. Milja-Maria Saarikoski laukoi 3–2-voittomaalin SB-Prota valmentavan Sami-isänsä valvovien silmien alta ajassa 57.34.

Ella Sundström sivalsi 4–2-maalin 38 sekuntia myöhemmin ja Fanny Holmberg viimeisteli loppulukemat tyhjään maalin. PSS johtaa ottelusarjaa voitoin 3–2 ja pääsee tiistaina yrittämään historian ensimmäisen Suomen mestaruutensa saavuttamista kotona Porvoossa.

– Oli siinä pari hyvää käännönpaikkaa kolmannessa erässä, joten maali olisi voinut tulla jo aiemmin. Se tuli nyt näin ja hyvä niin. Aikamoisen taistelunkin kautta tuli voitto, kertoi PSS:n päävalmentaja Jukka Kouvalainen puhelimitse.

– Toka erä oli vähän hurlumheitä ja molemmille aukesi paikkoja. Kolmannessa erässä saatiin ehkä pikkuisen parempi kontrolli, ja päästiin omilla vahvuuksilla pyörittämään, Kouvalainen mietti.

SB-Pro tukalassa paikassa

SB-Pron Aada Isometsä teki ottelun avausmaalin vain minuutin pelin jälkeen, mutta ottelusarjassa on jo muodostunut tavaksi, että PSS tulee takaa ohi. Vierasvoitto oli joukkueiden kauden keskinäisissä kohtaamisissa ensimmäinen.

– Nyt oltiin ehkä pelin alusta paremmin hereillä kuin lauantaina. 60 minuuttiin mahtuu erilaisia tilanteita ja hetkiä, ja kestimme hyvin meidän tiukat hetket, Kouvalainen sanoi.

Kaksi edellistä mestaruutta voittanut SB-Pro on tiistaina selkä seinää vasten. Kausi jatkuu vain voitolla, jollaista SB-Pro ei ole pystynyt hakemaan Porvoosta aikoihin. Sunnuntaina vietettiin SB-Pron edellisen Porvoon salibandyhallista haetun voiton 2-vuotissyntymäpäivää.

– Uskotaan vain omaan tekemiseen. Meillä oli omat paikkamme, mutta kaveri käytti omansa paremmin. Ei me tässä mitään ruveta hermoilemaan, SB-Pron Elina Kujala sanoi päättäväisesti Ruudun haastattelussa.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut