Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uljuan pesislyönti ei tuonut salibandymestaruutta Porvooseen, SB-Pro venytti ratkaisun seiskapeliin

Salibandyn naisten F-liigan finaalisarja venyy ratkaisevaan seitsemänteen otteluun. Selkä seinää vasten pelannut nurmijärveläinen SB-Pro voitti tiistaina finaalisarjan kuudennen pelin Porvoossa 4–3. SB-Pron edellisestä voitosta Porvoossa oli kulunut yli kaksi vuotta.

– On nousujohteisesti pelattu nämä finaalit täällä. Oli sellainen peli, että olisi voitu ratkaista jo aiemmin. Pelattiin tosi hyvin ja joukkueesta löytyy paljon henkistä johtajuutta, se näkyi, mietti SB-Pron päävalmentaja Aki Vilander.

Pakkovoiton edessä SB-Pro pystyi luottamaan tuttuihin vastuunkantajiin. Karoliina Kujala teki maalin ja hänen siskonsa Elina kaksi. PSS nousi pelissä kahden maalin takaa tasoihin, mutta päätöserän musta hetki vesitti porvoolaisten mestaruushaaveet toistaiseksi. Aino Tuokkola ja Elina Kujala maalasivat päätöserän puolivälissä 11 sekunnin välein kahdesti.

PSS:n Ella Holmberg kavensi vielä kolme minuuttia ennen loppua, mutta SB-Pro puolusti uhrautuvasti maaliaan.

– Loppu näytti sen, että välillä pomppii sisään ja välillä ei. Näitä nämä pelit on, päästään nauttimaan koko rahan edessä, sanoi PSS:n Henna Uljua.

Kumuralyönti yllätti, muttei tarpeeksi

Uljua teki porvoolaisten avausmaalin pesäpallosta tutulla kumuralyönnillä. Uljua löi pomppupallon maan kautta korkeassa kaaressa ohi SB-Pron maalivahti Juulia Katajan. Maali oli täksi kaudeksi liigakentille palanneelle Uljualle pudotuspelikevään yhdeksäs.

– Ei ole tullut pesäpalloa pelattua, mutta tennistä, ehkä siitä oli apua. Pitäisi varmaan sanoa, että oli suunniteltu, mutta saattoi siinä tuuriakin olla matkassa, Uljua sanoi erikoisesta osumasta.

SB-Pro on ollut tällä kaudella kahdesti selkä seinää vasten ja hoitanut molemmat pelit.

– Joukkueelle sopii pakkotilanne. Joukkue osaa käsitellä sen oikein ja tietää, milloin pitää olla parhaimmillaan. Aika vähän tarvitsee koutsien neuvoa, Vilander sanoi.

Finaalisarja on tasan 3–3. Ratkaiseva seitsemäs ottelu pelataan torstaina SB-Pron kotihallissa.

– Ei ole parempaa. Se on hienoa, ja odotan kyllä innolla, Elina Kujala sanoi.