Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Samooja jakoi kolmossijan Teneriffan golfissa, uran avausvoitto karkasi kuuden lyönnin päähän

Kalle Samooja on sijoittunut jaetulle kolmannelle sijalle golfin miesten Euroopan-kiertueen kilpailussa Teneriffalla. Samooja pelasi päätöskierroksen 69 lyönnillä ja jäi kärkipaikasta kuuden lyönnin päähän.

Ykkönen oli vahvan 62 lyönnin päätöskierroksen pelannut Etelä-Afrikan Dean Burmester, joka voitti toisen kerran kiertueella. Burmester päätyi yhteistulokseen –25, kun Samooja alitti par-vauhdin 19 lyönnillä.

Samoojan kanssa kolmossijan jakoi Puolan Adrian Meronk. Kakkoseksi nousi Saksan Nicolai von Dellingshausen viimeisen väylän eaglella.

Samooja on yltänyt kahdesti toiseksi Euroopan-kiertueella, viime ja toissa kaudella. Avausvoitto odottaa vielä itseään, eikä Samoojasta tullut sunnuntaina viidettä suomalaista Euroopan-kiertueen miesvoittajaa. Suomalaisista miesten Euroopan-kiertueella ovat voittaneet Mikko Ilonen (5 voittoa), Mikko Korhonen (2), Roope Kakko ja Sami Välimäki.

Välimäki paransi asemiaan

Teneriffan kilpailun aloitti viisi suomalaista, joista neljä pääsi pelaamaan täydet neljä kierrosta. Parin kuukauden harjoitusjaksolta kisoihin palannut Välimäki nousi sunnuntaina jakamaan 22. sijaa, kun hän pelasi kilpailun parhaan kierroksensa 66 lyönnillä. Välimäen yhteistulos oli –13.

Korhosen sunnuntai oli takkuinen, sillä hän käytti kierrokseen 72 lyöntiä (+1). Hän jakoi 56. sijan yhteistuloksella –7.

– En kyllä muista, että hetkeen olisi ollut näin huonoa kolmen viikon pätkää. Yksi ihan kohtuullinen päivä, ja loput ihan hirveätä tekemistä, Korhonen tilitti tiedotteessaan.

Kiertue jatkuu samalla kentällä alkavalla viikolla, mutta Korhonen pitää väliviikon. Hän pelaa seuraavan kerran British Masters -kilpailussa 12.–15. toukokuuta.

Tapio Pulkkanen jakoi 72. sijan yhteistuloksella –3. Sunnuntain Pulkkanen selvitti 70 lyönnillä.