Isän kolarointi Portugalin gp:ssä kirvoitti pikku-Räikköseltä nasevan kommentin: "Käsket aina minua katsomaan eteeni, kun ajan kartingia!"

Räikköseltä udeltiin, kuinka Portugalin gp:n jälkikäsittely tallin sisällä oikein sujui. AFP / LEHTIKUVA

STT

Formula ykkösten tallin Alfa Romeon Kimi Räikkösen viime sunnuntain Portugalin gp päättyi jo yhden kierroksen jälkeen, kun Räikkösen ajokki päätyi ajokelvottomaksi kontaktissa tallitoveri Antonio Giovinazzin autoon. Räikkönen sai kommentoida omasta virheestään alkunsa saanutta tapahtumaa vielä tänään, kun F1-ajajat olivat median edessä ennen Espanjan gp:tä.

Räikköseltä udeltiin, kuinka Portugalin gp:n jälkikäsittely tallin sisällä oikein sujui. Vastaus oli kimimäinen ja hymyilevä.

– En ollut paikalla, joten en tiedä, mitä siellä tapahtui, Räikkönen nauroi.

– No tietty tein sen (selvittelyn) ennen kuin lähdin, meillä oli kiire lähteä. Se on selvää, että kaukana ihanteellisesta se oli. Pahinta oli varmaan se, kun poikani sanoi minulle: "Käsket aina minua katsomaan eteeni, kun ajan kartingia!". Sellaista (palautetta) tuli..., Räikkönen myhäili vielä ja viittasi kuusivuotiaan Robin-pojan kommenttiin tapahtuneesta.

Tavanomaisen gp-viikonlopun tavoitteiden ja odotusten kyselyn ohella Räikköseltä kysyttiin hänen ajokortistaan: saiko hän sen heti ensimmäisellä yrittämällä?

– Läpäisin sekä kirjallisen kokeen että inssiajon ensimmäisellä kerralla, samana päivänä, kun täytin 18.

Kommentoi

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut