Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Topi Raitanen ratkaisi kilometrin kirillä Joensuun SM-maastoissa

Helsingin Kisa-Veikkojen Topi Raitanen otti Joensuun SM-maastoissa odotetun mestaruuden neljän kilometrin matkalla. Raitanen valitsi kirivaihteistaan kilometrin välitykset, joilla varmistui voitto 11 sekunnin erolla Lahden Ahkeran Ossi Kekkiin.

Hannu Granberg juoksi Lahden Ahkeralle myös pronssimitalin.

Raitasen voittoaika 11.32 oli parempi kuin hänen neljässä aiemmassa SM-maastojen mestaruusjuoksussa. Kekki ja Raitanen vauhdittivat juoksua yhteistyössä.

– Sovittiin, että autetaan toinen toista ja se meni oikein hyvin, Raitanen totesi Urheiluliiton tiedotteessa.

– Itse yritin tuossa lopussa ahistaa sen minkä pääsin. Ei kuitenkaan uskaltanut oikein enempää irrotella, kun tuntui vähän epämukavalta vatsanpuolella. Sain kuitenkin nousujohteisen vedon.

Tokion olympialaisiin valittu Raitanen aloittaa ratakauden Timanttiliigan Gatesheadin kilpailussa 23. toukokuuta. Laji on päämatka eli 3 000 metrin estejuoksu.

– Nyt on kaksi kovempaa ratatreeniä takana ja perjantaina seuraava. Sen jälkeen vähän vauhtikestävyyttä ja sitten kovemman ratatreenin kimppuun, Raitanen suunnitteli.

Blomqvist palasi mestaruusvauhdilla

Tampereen Pyrinnön Jarkko Järvenpää ja Rovaniemen Lapin Johanna Peiponen juhlivat SM-maastoissa kympin mestaruuksia.

Pedersöre Falkenin Nathalia Blomqvist voitti naisten neljän kilometrin mestaruuden. Hän kukisti loppukirissä Lahden Ahkeraa edustavan Kristiina Mäen.

– Oli aika jännittävää koko matkan, kun Kristiina oli siellä takana, mutta minulla oli hyvä luotto itseeni ja tuntui hyvältä koko ajan, Blomqvist kertoi.

Blomqvistilla oli selkeä taktiikka.

– Kovaa alusta lähtien, Blomqvist totesi.

Kärkikaksikko otti 13 sekunnin etumatkan muihin jo ensimmäisellä kilometrillä.

Viime kesän loukkaantumistauolta palannut Blomqvist kuuluu 22-vuotiaiden ikäluokkaan, mutta halusi naisten sarjaan. Ratakauden hän aloittaa kesäkuun alussa Jyväskylässä.