Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäjä-voitto enteilee Leijonille valoisia näkymiä Latvian MM-turnaukseen – "Jatkettiin siitä, mihin eilen jäätiin"

Leijonien päävalmentajalla Jukka Jalosella ja Suomen koko jääkiekkomaajoukkueella oli helatorstaina kaikin tavoin aihetta tyytyväisyyteen. Tshekin EHT-päätösturnauksessa Prahassa hankittu 4–1-voitto Venäjästä enteilee kutkuttavia näkymiä reilun viikon kuluttua Latviassa alkavaan MM-turnaukseen.

Suomen maalit tekivät avauserässä puolustaja Axel Rindell sekä kolmannessa erässä kahdesti osunut hyökkääjä Jere Karjalainen ja Teemu Turunen. Karjalaisen 2–1- ja Turusen 3–1-osumat mursivat vastustajan tahdon, sillä maalit syntyivät päätöserän puolivälissä vain 32 sekunnin välein.

Leijonien voiton arvoa nosti se, että Venäjä oli voittanut tämän kauden EHT-turnausten kaikki edelliset kymmenen otteluaan. Suomi hävisi keskiviikkona turnauksen avausottelunsa Tshekkiä vastaan 1–2.

– Tiukkaa puolustamista, Jussi (maalivahti Olkinuora) oli hyvä maalissa tänään. Oltiin tehokkaampia kuin Tshekkiä vastaan, kahden maalin isä Karjalainen vertaili Suomen avausotteluun.

Suomi kohtaa turnauksen viimeisessä ottelussaan lauantaina päiväottelussa Ruotsin.

Kurinalaisuus kunniassa

Suomen päävalmentajalla Jukka Jalosella oli aihetta tyytyväisyyteen reilu viikko ennen Latvian MM-turnauksen avausta.

– Hyvä maalivahtipeli, hyökkäyspeli parani Tshekki-ottelusta. Tavallaan jatkettiin siitä, mihin eilen (keskiviikkona) jäätiin. Maalipaikat meille viimeisen erän vaikutuksesta 13–8, Jalonen sanoi Venäjä-voiton jälkeen.

Jussi Olkinuora torjui Suomen maalilla 22 kertaa, Venäjän Ivan Botsharov 19 laukausta.

– Pelattiin kurinalaisesti, ei virheitä. Se tylsytti vastustajaa, Venäjällä Metallurg Magnitogorskissa viime KHL-kauden pelannut Olkinuora kommentoi.

Suomelle Venäjä-ottelu oli toinen kolmen kuukauden maaottelutauon jälkeen. Venäjällä oli ennen Tshekin EHT-turnausta allaan muun muassa kaksi ottelua Sveitsiä vastaan.

Pelituntumaa hakevan Suomen valtti MM-kisoihin valmistautumisessa on tässä vaiheessa huolellinen puolustuspeli.

– Puolustuspelaaminen omalla alueella oli hyvää. Kiekollisessa pelissä pystymme parantamaan, päävalmentaja Jalonen näki.

Puolustuksen varaan hyvä rakentaa

Sen kummemmin uhoamatta Leijonat voi valmistautua viimeisen viikon ennen MM-kisoja pystyssä päin. Vankalta tuntuvan puolustuksen varaan on hyvä rakentaa hyökkäyspeliä.

Suomella oli Venäjää vastaan jalkeilla kymmenen uutta pelaajaa.

– Ruotsia vastaan saattaa tulla saman verran uusia ukkoja. Lyödään kaikki peliin, ei siinä sen kummempaa, päävalmentaja valotti tulevaa lauantaille.

Taidokas Turunen on ollut viime vuosina MM-kisapaikkojen jaossa epäonnekas. Tänä keväänä 25-vuotiaalle hyökkääjälle voi ennakoida turnausmatkaa Riikaan.

– Tehtiin tänään tarvittavat maalit. Hyvä suoritus, Turunen kehui joukkuetta.