Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Raskin huono tuuri maksoi Bostonille voiton pudotuspeliavauksessa Washingtonia vastaan – Edmontonin McDavid päätti runkosarjan pistekuninkaana

Nic Dowd ohjasi T.J. Oshien laukauksen maaliin ja johti Washington Capitalsin 3–2-jatkoaikavoittoon NHL-jääkiekon pudotuspelien ensimmäisen kierroksen ensimmäisessä ottelussa. Kiekko osui Boston Bruinsin maalivahdin Tuukka Raskin rintapanssariin, putosi siitä jäähän ja lirui Raskin jalkasuojien välistä maaliin.

– Laukaus tuli siniviivalta ja minusta se oli menossa pääni yli, mutta se osui mailaan, sitten rintaani ja jotenkin se meni maaliin. Todennäköisesti tyrkkäsin sen itse maaliin. En tiedä, en ole nähnyt uusintaa, Rask kertasi ottelun jälkeen Bruinsin kotisivuilla .

Kaksikymmentäyhdeksän laukausta torjunut Rask muistutti Capitalsin jokaisen maalin syntyneen ohjauksesta.

– Kaikki maalit osuivat mailaan. Niin se vain menee välillä. Maalivahdit tässä liigassa ovat yleisesti ottaen todella hyviä, joten heitä on vaikea ohittaa suorilla laukauksilla. Tarvitaan maskia ja ohjauksia, ja tänä iltana heillä oli niitä kolme. Se on jääkiekkoa, mutta huonoa tuuria minulle, Rask sanoi.

Anderson korvasi Vanecekin

Washingtonin maalivahtina aloittanut Vitek Vanecek joutui loukkaantumisen vuoksi vaihtoon ensimmäisessä erässä. Vanecek ehti torjua NHL:n pudotuspelidebyytissään kolme laukausta neljästä. Hänen jälkeensä maalille luistellut Craig Anderson torjui 21 kertaa.

– Suurin juttu oli, että hän oli rauhallinen, keskittynyt ja liikkui todella hyvin. Täytyy olla todella vaikea tulla vaihtopenkiltä tuollaisessa tilanteessa. Mutta meidän joukkueemme on tehnyt tällaista koko vuoden ja olemme olleet menestyksekkäitä. Meidän kaverimme ovat oppineet pärjäämään, ratkaisumaalin ohjannut Dowd sanoi.

Anderson pelasi tällä kaudella vain neljä runkosarjaottelua. Hän täyttää ensi perjantaina 40 ja on Capitalsin seurahistorian vanhin pudotuspeliottelun voittanut maalivahti. NHL:n historiassa vain kaksitoista Andersonia vanhempaa maalivahtia on käynyt jäällä pudotuspeliottelussa.

Anderson kiitteli sitä, että oli päässyt pelaamaan 8. toukokuuta jatkoaikavoitossa Philadelphiaa vastaan.

– Se, että pääsin siihen peliin, auttoi minua pysymään raikkaana ja käynnistämään koneet. Se vahvisti sitä, että täytyy olla aina valmiina, koska maalille meneminen voi olla vain yhden laukauksen päässä, Anderson sanoi.

Koskinen torjui viimeisessä runkosarjapelissään 37 kertaa

Pudotuspelien jo alkaessa kanadalaisjoukkueet selvittelevät vielä viimeisiä runkosarjapelejään.

Edmonton Oilersin Connor McDavid päätti omalta osaltaan runkosarjan pistetilaston huipulla. Hän teki 56 pelissä yhteensä 105 pistettä. Maaleja McDavid laukoi kauden mittaan 33 ja antoi 72 syöttöä. Pistetilaston kakkosena on McDavidin joukkuetoveri Leon Draisaitl tehoilla 31+53=84.

Edmontonin viimeisessä runkosarjapelissä Vancouver Canucksia vastaan McDavid ja Draisaitl tekivät molemmat yhden syöttöpisteen. Ne kirjattiin samaisesta Adam Larssonin avausmaalista, joka jäi myös Oilersin ainoaksi.

Vieraisilla ollut Vancouver voitti ottelun maalein 4–1. Pohjoisen divisioonan toiseksi päätyneen Edmontonin pudotuspelipaikka oli varmistunut jo aiemmin.

Edmontonin maalilla suomalaisvahti Mikko Koskinen torjui Vancouveria vastaan 37 kertaa.

NHL:n runkosarja on kesken enää pohjoisen divisioonassa, jossa Vancouverilla ja Calgary Flamesilla on vielä keskinäisiä mittelöitä jäljellä. Molemmat ovat menettäneet mahdollisuutensa pudotuspeleihin.