Räikkösellä edessä uran 18:s Monacon gp: "Tuolla radalla tarvitset itseluottamusta"

Kimi Räikkönen Monacon radalla kaksi vuotta sitten. AFP / LEHTIKUVA

STT

Formula ykkösten kokenein kuljettaja Kimi Räikkönen starttaa tulevana viikonloppuna uransa 18. Monacon gp-kisaan. Legendaarisella radalla ei päästy viime vuonna ajamaan koronavirustilanteen takia, mutta nyt niin Räikkönen kuin muukin formulaväki pääsee jälleen rakastetulle näyttämölle.

Ruhtinaskunnan kisaa on aina värittänyt Monacon raharikkaus, superjahteineen kaikkineen. Kuljettajille glamour jää kuitenkin armottoman vaikealla radalla vähälle huomiolle.

– Monaco on haastava rata kuljettajille, vaikka kaikki tuo taustalla tapahtuva ei oikeastaan meihin vaikutakaan. Kun olet ohjaamossa, se tuntuu aikalailla samalta kuin muutkin gp-viikonloput. Mutta tuolla radalla tarvitset itseluottamusta, luottoa niin autoosi kuin itseesi, sillä tarvitset jok'ikisen osan rataa, Räikkönen kuvaili tallinsa Alfa Romeon tiedotteessa millimetrintarkkaa ajamista ahtaalla katuradalla.

– Virheitä on helppo tehdä ja pienikin sellainen voi johtaa isoihin seurauksiin. Samalla kuitenkin voi aueta mahdollisuuksia: niin moni juttu voi ravistella joukon järjestystä (kisassa) sunnuntaina.

Kommentoi

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut