Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Teräsrouva Selene Lune väkevin Vermon tammalähdössä – huipputamma Staro Miami tauolta toinen

Harri Koivusen tallin Selene Lune pääsi Tammatähti-lähdössä yllättäen kärkipaikalle, eikä tammakisojen kestomenestyjä erehtynyt.

Hannu Torvisen ohjastama Free Me avasi ensin kärkipaikalle. Sen jälkeen moni uumoili Tapio Perttusen suojatin Dream Girlin pääsevän vetotöihin, mutta Torvisen vastaus oli kielteinen.

Matkavauhdin hiljentyessä Olli Koivunen veti Selene Lunen kyydissä oikeasta ohjasta, ja kaksikko pääsi kärkipaikalle asti. Apollo Holding Oy:n kasvattama ja omistama Selene Lune otti uransa 41. ykköstilan varmoin ottein.

– Selene ei ole tainnut kauhean monesti hävitä, kun keulaan on päästy. Forssan Tammavaltikassa se oli siitä viime kesänä pettymys, mutta muita kertoja en muistakaan, Olli Koivunen muisteli 151 kertaa kisanneen Selene Lunen startteja.

Liki 500 000 euroa radoilta ravannut Staro Miami nousi sitkeällä kirillään hopealle.

Varsova kohti kuningatarkisaa

Saarijärveläisen Saara Mäkisen Varsova-tamma kepitti ruunat ja oriit selityksittä. 9-vuotias tamma vyöryi kirivaiheessa johtavan Synerin rinnalle ja lipui jykevästi tämän ohi voittoon.

Vermossa jo kolmannen kerran tällä kaudella voittaneen Varsovan näytöt riittänevät kesän Seinäjoen kuningatarkisaan heittämällä.

Tammavoittaja saatiin myös lämminveristen tuliseen lyhyen matkan ryhmäajoon. Antti Teivainen latasi Queen Of Piratesin keulapaikalle, josta Aripekka Pakkasen valmennettava voitti yllättäjänä ennätysajallaan 1.11,8aly helposti.

– Vauhti oli kovaa, mutten ollut huolestunut. Tammalla oli hyvä huumori, kun se pyöritteli korviaan matkalla. Hevonen oli tänään parempi kuin koskaan ennen, Antti Teivainen ylisti.

Sisusarjan vahvin oli Tapsan Toivo, Voimaliigassa Don Williams jyräsi parhaaksi.

Suuryllättäjä Adanna täydensi Toto65-rivin. Täysosumalla voitti 35 310,27 euroa, viidellä oikein sai 709,78 euroa.

Ennen illan päälähtöjä Montekypärien avauskisassa Amira El Jahiri ratsasti Barista Oakin parhaaksi.