Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korkean ilmanalan leiritys on kesäkaudella tärkeässä osassa, kun Ilkka Herola valmistautuu Pekingin olympiakisoihin

Yhdistetyn hiihdon helmikuinen MM-hopeamitalisti Ilkka Herola aloitti olympiatalveen valmistautumisensa lumileirillä Kilpisjärvellä.

– Sain heti mukavan harjoitusjakson. Kilpisjärvellä oli toukokuun alkupuolella hyvät kelit hiihdellä. Ladulle pääsi suoraan kylältä, ja olosuhteet olivat hienossa kunnossa, kertoo Puijon Hiihtoseuran kilpailija.

– Uusissa maisemissa oli kiva käydä. Rullillahan saa hiihtää Kuopiossakin.

– Tosin kotimaastoissakaan ei ole todellakaan mitään vikaa. Monipuoliset kevyen liikenteen väylät sopivat harjoitteluun, ja Puijon rullahiihtorata on erinomainen lisä. Iivon lenkillä saa hyvää tuntumaa kilpailulliseen hiihtämiseen.

Herola käy paitsi rullilla niin myös pyöräilemässä ja juoksemassa.

– Ensimmäinen yhdistetyn leiri alkaa 26. toukokuuta Kuopiossa ja Jyväskylässä. Silloin jatkuu myös mäkihyppykunnon hiominen.

Heinäkuussa Herola matkustaa Keski-Eurooppaan harjoittelemaan vuoristoon.

– Pekingin olympiakisoissa kilpaillaan yli 1700 metrissä. Vaikka korkean paikan leirit ovat tulleen vuosien mittaan tutuiksi, ovat ne nyt erityisen tärkeitä, puntaroi Herola, jota korkealla ja kuivassa säässä kilpaileminen ei pelota.

– Pekingin olosuhteiden pitäisi sopia ominaisuuksilleni. Lumiolosuhteet poikkeavat varmasi suomalaisista, mutta eiväthän muutkaan ulkomaalaiset kilpailijat ole päässeet niitä testaamaan.

Herola otti uransa ensimmäisen aikuisten arvokisamitalin helmikuussa Oberstdorfin MM-kisoista.

– Tavoitteet ovat tietenkin samanlaiset. Mitalista lähden taistelemaan, sanoo Herola, joka kuuluu johtohahmona keskiviikkona nimettyyn yhdistetyn maajoukkueeseen.

– Harjoittelu jatkuu aika lailla samoin kuvioin, mihin olen tottunut. Tosiaan mitään radikaaleja ratkaisuja voi ole luvassa, mutta tietysti aina voi parantaa vaikka kuinka monia pieniä asioita.

Maajoukkueessa Herolan valmennuksesta vastaavat päävalmentaja Petter Kukkonen ja mäkivalmentaja Falko Krismayr. Puijolla mäkiharjoittelusta vastaa Kimmo Savolainen.

Ulkomaiset leiritykset varmistuvat, kun eri maiden koronarajoitukset selviävät. Samoin kesän gp-kiertue kuuluu tärkeänä osana olympiatalveen valmistauduttaessa.