Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Anton Lundell otti kiekon talteen ensimmäisen aikuisten MM-maalinsa jälkeen

Anton Lundell, 19, otti Kazakstan-tappion jälkeen kiekon talteen, sillä hän teki nuoren uransa ensimmäisen maalin aikuisten MM-kisoissa.

– Totta kai oli hienoa että sai sen tehtyä. Kazakstanilla oli melkein koko joukkue KHL:stä. Tosi kovia pelaajia ja kova peli. Sain kiekon, se menee himaan talteen, Lundell kertasi.

Voittolaukauskisassa Lundell ei ehtinyt ampumaan, kun voitto ratkesi jo Suomen neljän ensimmäisen laukojan jälkeen. Teemu Turunen, Oliwer Kaski, Arttu Ruotsalainen ja Jere Karjalainen kokeilivat ennen Lundellia, mutta heistä vain Kaski onnistui.

– Jäi kikat varastoon ensi kertaa varten, Lundell lupasi.

Lundell on MM-kisoissa pelannut laitahyökkääjänä, vaikka on seurajoukkueessa ollut sentteri.

– Totta kai otan kaiken vastaan mitä tällä tasolla saan ja onnistuu se kanssa laidassa. Enemmän olen pelannut sentterinä, joten se sujuu vielä paremmin, mutta koko ajan tuntuu, että pystyy parantamaan laidassa, liikkumaan ja ennakoimaan paremmin, Lundell sanoi.

"Me tehdään mitä me tehdään"

Päävalmentaja Jukka Jalonen vakuutti, ettei ole huolissaan Suomen maalintekovoimasta. Sen verran hän paljasti turhautumistaan, että kommentoi tuomarilinjaa.

– Paljon ei jäähyjä vihelletä. Aika paljon saa repiä, roikkua ja raastaa. Viisi vastaan viisi on vaikea tehdä näissä peleissä maaleja.

Suomen MM-turnaus jatkuu tiistaina ottelulla Norjaa vastaan. Maanantaina Suomi keskittyy lepäämiseen.

– Ei hiota kuvioita, levätään vaan. Tiistaista asti on painettu tukka putkella. Levossa kehittyy, ja kuten kaikki näkivät, joukkue on erittäin hyvässä fyysisessä kunnossa, Jalonen sanoi.

Jalonen ei halunnut paljastaa korttejaan sen suhteen, aikooko hän muuttaa kokoonpanoa kahden kärkiketjunsa jäätyä vähille tehoille.

– Me tehdään mitä me tehdään kokoonpanojen suhteen, en mä niitä rupea kertomaan tässä. Katotaan ihan rauhassa, ja sitten tehdään mahdollisia muutoksia.