Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Huntington otteli Götzisissä hyvät pisteet – olympiaraja jäi 102 pisteen päähän, oma ennätys säilyi ennallaan

Maria Huntington jäi Götzisin perinteisessä 7-ottelussa 102 pistettä olympiarajasta ja 21 pistettä ennätyksestään. 6 318 pisteen tulos ja kilpailun viides sija kuitenkin vankistivat mukavasti hänen asemiaan olympiarankingissa.

Olympiapaikkaa pitää silti jännittää.

– Ikinä ei voi sanoa varmaksi, että on olympiapaikka, kun ei ole rikkonut suoraa tulosrajaa. Mutta varovaisesti sen voisi sanoa, katsotaan, Huntington pohdiskeli tilannetta Urheiluliiton tiedotteessa.

Huntington todisti Götzisissä, että hänellä on hyvällä suorituksella mahdollisuudet jopa reiluun 6 400 pisteen ylitykseen.

– Tämä ottelu kertoi, että perustaso on noussut. Mukana oli pari onnistunutta lajia, mutta tuli myös huonoja tuloksia, Huntington totesi.

– Ei ollut missään nimessä mikään huippuottelu.

Tuuli pilasi ennätysyrityksen

Huntington oli ennätysvauhdissa viimeiseen lajiin asti, mutta 800 metrin juoksu oli tuulisessa säässä vaikea. Hän viipyi matkalla 2.22,72 eli yli kaksi sekuntia pidempään kuin ennätyssarjassaan.

– Tein virheen, kun läksin ohittamaan takasuoralla. Puskin 50–60 metriä rankkaan vastatuuleen. Sen jälkeen viimeinen kaarre oli yhtä taistelua, Huntington harmitteli toisen kierroksen tapahtumia.

Huntington jäi ennätysottelun tasosta myös kilpailun avauslajissa 100 metrin aitajuoksussa, joka juostiin vastatuuleen. Parhaimmillaan hän oli korkeudessa, kuulassa ja pituudessa, jossa hän ponnisti toisellaan ennätyksensä 653.

– Jalat eivät ole rapeimmillaan ottelun toisen päivän aamuna, mutta pituushyppy oli kokonaisuutena onnistunut. Hypyistä viimeinen oli paras, mutta tuli vähän lankun takaa, Huntington sanoi 650:een päättyneestä yrityksestä.

Keihäänheitossa Huntington odotti parempaa kuin 45,01.

– Se oli kenttälajeista ainoa, johon olin pettynyt, Huntington kertoi.

Huntington sijoittui Götzisin kilpailussa neljänneksi. Kilpailun voitti Unkarin Xenia Krizsan kauden kärkituloksella 6 651.