Japanilaistähti Naomi Osaka vetäytyi Ranskan avoimista – maailmanlistan kakkospelaaja kärsii masennuksesta ja kokee median kohtaamisen raskaaksi

Osaka, 23, ilmoitti vetäytymisestään maanantaina Twitter-tilillään. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Median toimintaan pettynyt japanilaispelaaja Naomi Osaka vetäytyy tenniksen Ranskan avoimista. Osaka ilmoitti turnauksen alla, että hän laistaa turnauksen mediatilaisuudet. Järjestäjät rankaisivat Osakaa siitä 15 000 dollarin eli 12 270 euron sakolla, johon tämä reagoi lopettamalla pelit siihen.

Osaka, 23, ilmoitti vetäytymisestään maanantaina Twitter- tilillään .

– On parasta turnauksen, muiden pelaajien ja oman hyvinvointini kannalta, että vetäydyn turnauksesta, jotta kaikki voivat keskittyä Pariisissa jatkuviin tennispeleihin, maailmanlistalla toiseksi sijoitettu Osaka kirjoitti.

Osaka kertoi ennen turnausta, että hän on kärsinyt henkisesti otteluiden jälkeisistä haastattelutilanteista. Häntä on vaivannut kertomansa mukaan masennus vuosien ajan.

Osaka arveli, että hänen olisi ehkä pitänyt ottaa ongelmat esiin jossain muussa yhteydessä, eikä juuri ennen grand slam -turnausta.

– En halunnut aiheuttaa häiriötä, joten myönnän, ettei ajoitukseni ollut paras mahdollinen ja viestini olisi voinut olla selkeämpi, Osaka totesi.

– Tunnen kuitenkin itseni haavoittuvaksi ja halusin suojella itseäni. Sen takia halusin välttää mediatilaisuudet ja ilmoitin siitä ennalta.

Kommentoi

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut