Maalivahtilegenda ottaa vetovastuun Saksan jalkapallon mahtiseurassa

Karl-Heinz Rummenigge (oikealla) luopuu seuran puheenjohtajuudesta kesäkuun lopussa, ja hänet korvaa ex-maalivahtisuuruus Oliver Kahn. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Saksan jalkapallon mahtiseuraa Bayern Müncheniä pitkään johtanut Karl-Heinz Rummenigge luopuu seuran puheenjohtajuudesta kesäkuun lopussa, ja hänet korvaa ex-maalivahtisuuruus Oliver Kahn. Bayern vahvisti asian tiistaina.

Vaihto oli tarkoitus tehdä tämän vuoden lopussa, kun Rummeniggen, 65, sopimus päättyy. Hän astuu kuitenkin sivuun puoli vuotta aiemmin johtuen siitä, että seuran talousvuosi päättyy kesäkuun lopussa.

Bayernissä puhaltavat muutoksen tuulet, sillä Julian Nagelsmann korvaa Hansi Flickin päävalmentajana.

– Tämä on strategisella tasolla järkevin ja loogisin hetki (puheenjohtajavaihdolle). Saavutamme talousvuoden lopun, ja samalla uusi aika uudella valmennuksella alkaa, vuonna 2002 puheenjohtajana aloittanut Rummenigge totesi.

Peliurallaan Bayernissä 632 ottelua pelannut ja kahdeksan Saksan mestaruutta voittanut Kahn, 51, on toiminut Bayernin johtokunnassa viime vuoden tammikuusta lähtien.

– Tiedostan meitä odottavat haasteet ja olen innolla valmis tehtävään, Kahn sanoi.

Kommentoi

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut