Leppä ja Viljanen tähtäsivät EM-pronssia 300 metrin kiväärissä

STT

Haminan Ampumaseuran Aleksi Leppä ja Kyrkslätt Skytteförening -seuraa edustava Henna Viljanen ylsivät mitalitahtiin ampumaurheilun EM-kilpailujen päätöspäivänä Kroatiassa. Leppä ja Viljanen sijoittuivat kolmanneksi 300 metrin kiväärin kolmiasennon parikilpailussa. Mitali varmistui, kun suomalaiset kukistivat Ruotsin 32–28.

300 metrin lajit eivät ole vuosikymmeniin kuuluneet olympiaohjelmaan, mutta muissa arvokisoissa niitä tähdätään. Lepällä on ennestään kaksi 300 metrin kiväärin MM-kultaa vuodelta 2018. Viljanen on aiemmin voittanut kaksi tyttöjen EM-joukkuemitalia, pienoiskiväärillä 2016 ja ilmakiväärillä 2018.

– Huikea lopetus minun ensimmäisille 300 metrin EM-kilpailuilleni, Viljanen iloitsi Ampumaurheiluliiton tiedotteessa.

Pronssi oli suomalaisten kolmas mitali Osijekin EM-kisoissa. Miesten skeetissä Eetu Kallioisen pronssi toi myös olympiamaapaikan, ja poikien trapin joukkuekilpailussa Suomi oli kolmas triolla Kaarlo Hoppu, Juho Montonen ja Juho Mäkelä.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut