Maalivahti Olkinuora: "Ei ole kivaa hävitä"

Niko Ojamäki, Jere Sallinen, Atte Ohtamaa ja Jussi Olkinuora apeissa tunnelmissa ottelun jälkeen. Jussi Nukari / LEHTIKUVA

Reima Rautiainen / STT

Mainio maalivahti Jussi Olkinuora oli jääkiekon Latvian MM-turnauksen suuri suomalaisonnistuja. Olkinuoran loistotorjunnat pitkin turnausta auttoivat Leijonat maailmanmestaruuden kynnykselle, mutta huumoristaan tunnetulta Leijonien vahdilta ei herunut jatkoerässä hävityn finaalin jälkeen tavanomaisia sutkauksia.

Kanadan 3–2-ratkaisumaalista Olkinuoraa ei voinut loppuottelussa syyttää. Nick Paul pääsi laittamaan kiekon tyhjään maaliin, kun ratkaisua haettiin puolin ja toisin kolmella kenttäpelaajalla.

Olkinuora valittiin median tähtikentälliseen, mutta turnauksen parhaan maalivahdin valinta osui Yhdysvaltain Cal Peterseniin. Suomi kukisti Yhdysvallat MM-avauksessaan, kuten Kanadankin alkusarjan päätteeksi.

– Ei ole kivaa hävitä. Pienestä oli kiinni. Hyvä vastustaja, ja varmaan viihdyttävä ottela, Olkinuora makusteli Kanada-finaalia C Morelle.

Kahden vuoden takaisessa MM-turnauksessa Olkinuorasta leivottiin maailmanmestari, mutta silloin hänen tililleen kertyi vain yksi pelattu kisaottelu, Britanniaa vastaan. MM-Latviassa hän torjui seitsemässä pelissä.

– Joukkueesta olen tosi ylpeä. Meillä oli varmaan turnauksen paras puolustuskalusto. Harmillista, että jäi vähän tyngäksi, Olkinuora tuumi vakavana.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut