Ensi kevään MM-kisojen lohkot julkistettiin – Leijonat kohtaa Tampereella Ruotsin

Leijonat pelaa ensi vuoden MM-kisoissa Tampereella kisojen B-lohkossa. AFP / LEHTIKUVA

STT

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF julkisti Latvian päättyneiden MM-kisojen jälkeen maailmanrankinginsa ja lohkojaon Suomessa pelattaviin ensi vuoden miesten MM-kisoihin. Leijonat pelaa Tampereella kisojen B-lohkossa, ja lohkoon päätyi kiekkokannattajien iloksi myös länsinaapuri Ruotsi.

Suomen ja Ruotsin lohkokohtaamiset ovat olleet viime vuosina harvinaisia. Maat kohtasivat lohko-ottelussa edellisen kerran vuoden 2007 Venäjän kisojen jatkolohkossa.

Hopeamitalinsa myötä rankingissa toiseksi noussut Suomi kohtaa lohkossa myös Yhdysvallat, Tshekin, Latvian, Norjan, Valko-Venäjän ja Britannian.

Maailmanmestaruuden pokannut Kanada piti rankingin kärkipaikan ja tähdittää kisojen A-lohkoa yhdessä Venäjän kanssa. Mukana Helsingissä pelattavassa lohkossa ovat myös Saksa, Sveitsi, Slovakia, Tanska, Kazakstan ja Italia.

Ensi vuoden MM-kisat järjestetään 13.–29. toukokuuta. Ottelupaikkoina toimivat Tampereen uusi areena ja Helsingin areena.

IIHF:n päivitetyssä rankingissa Venäjä on kolmantena. MM-pronssiottelussa kohdanneet Yhdysvallat ja Saksa nousivat kumpikin kaksi pykälää sijoille neljä ja viisi. Tshekki on kuudes, MM-fiaskon myötä kolme sijaa pudonnut Ruotsi seitsemäs ja Sveitsi kahdeksas.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut