Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jalonen ei surkutellut pelitapaa, jolla MM-finaali ratkaistiin – "Olisimme voineet hoitaa tämän 2–1 varsinaisella"

Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen oli ylpeä joukkueestaan karvaasta jääkiekon MM-finaalitappiosta huolimatta. Suomen kokoonpano oli taas päävastustajiaan nimettömämpi, mutta tiivis viisikko- ja puolustuspeli vei Leijonat jälleen lähes päätyyn saakka.

– Jos pääsee pelaamaan kultamitalista ja antaa itselleen finaalissa sauman voittaa, täytyy aika iloinen olla joukkueen tekemisestä. Kymmeneen peliin ei yhtään tappiota varsinaisella peliajalla, Jalonen kertasi suomalaismedialle ottelun jälkeen.

– Huikea suoritus joukkueelta, erittäin ylpeä olen kyllä pojista ja koko tiimistä.

Suomi hallitsi Riian finaalia Kanadaa vastaan selvästi tasaviisikoin, mutta vastustaja rokotti armotta erikoistilanteista. Lopulta Kanada ratkaisi jatkoerässä voiton maalein 3–2 ja kuittasi kahden vuoden takaisen finaalitappionsa Suomelle.

Maailmanmestaruus ratkottiin nyt ensimmäistä kertaa kolme vastaan kolme -jatkoajalla, jolloin pelin luonne muuttuu täysin toisenlaiseksi kuin tasaviisikoin pelattaessa. Jalonen ei kuitenkaan halunnut ottaa kantaa jatkoajan pelitapaan.

– Olihan meillä kolme kolmekin hallinnassa. Sen takia se (uudistus) on varmaan tehty, että viisi viidessä voisi mennä koko päivä. Ja nyt ei varmaan haluta ampua rankkareita. Näin mennään, se pitää vaan hyväksyä ja siihen pitää sopeutua, Jalonen painotti.

– Olisimme voineet hoitaa tämän 2–1 varsinaisella, niin ei olisi tarvinnut mennä jatkoaikoihin.

Tuomaritoiminta puhutti jälleen

Yksi turnauksen puheenaiheista oli äärimmäisen lepsu tuomarilinja, jota Jalonenkin kisojen aikana ihmetteli. Sunnuntain finaalissa Suomi pääsi useampaan otteeseen ylivoimalle, mutta jatkoajalla tuomarit eivät rangaistuksia antaneet.

– On turha vinkua mitään, mutta olin huomaavinani jatkoerässä että (Hannes) Björnistä vedettiin vähän poikittaisella mailalla kulmassa selkään, mutta ehkä katsoin sen väärin sitten. Ne ovat inhimillisiä ihmisiä nuo tuomaritkin. Ne vähän ynnäilee, koska pitää viheltää ja koska ei, Jalonen sivalsi.

– Olisi voinut olettaa, että samat säännöt jatkuvat jatkoerässä kuin varsinaisella peliajallakin, mutta vähän ne sitten muuttuivat.

Jalonen luotsasi A-maajoukkuetta nyt kolmannessa MM-finaalissaan, ja loppuottelutappio oli hänelle uran ensimmäinen. Jalosen ansioluettelosta löytyy myös alle 20-vuotiaiden MM-kulta kotikisoista 2016.