Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Suomalaisgolffari Korhoselta yllätyspäätös, saavutettu arvoturnauspaikka jää lunastamatta – "Syyt ovat henkilökohtaiset"

Mikko Korhonen sijoittui seitsemänneksi golfin miesten Euroopan-kiertueen kilpailussa Saksan Hampurissa. Sijoitus kärkikymmenikköön tietää sitä, että suomalainen pääsisi mukaan kauden kolmanteen arvoturnaukseen, Yhdysvaltain avoimiin.

Euroopan-kiertueen edellisissä kolmessa kilpailussa pelaajat keräsivät menestyksestään ranking-pisteitä. Korhonen oli minikiertueen avauskisassa Englannissa kolmas, mutta karsiutui viime viikolla Tanskassa jatkokierroksilta. Jaettu seitsemäs sija Hampurissa takaa Korhoselle sijoituksen rankingin kymmenen parhaan joukossa ja paikan Yhdysvaltain avoimiin. Yhdysvaltain avoimet pelataan 17.–20. kesäkuuta Torrey Pinesin kentällä Kalifornian San Diegossa.

Korhonen tiedotti kuitenkin pian kisan ratkettua, ettei ota paikkaa vastaan.

– Syitä en ala sen kummemmin selittämään, ne ovat henkilökohtaiset. Päätin jo ennen tätä kisaa pitää kolmen viikon tauon. Irish Open on seuraavaksi kalenterissa, Korhonen kertoi tiedotteessaan.

Korhonen on pelannut urallaan kolme kertaa golfin major-kilpailuissa. Yhdysvaltain avoimiin Korhonen, 40, olisi päässyt ensimmäistä kertaa.

Korhonen lopetti kahteen birdieen

Korhonen pelasi Saksan Hampurissa nousujohteisen kilpailun. Avauspäivänä hän löi 74 kertaa (2 yli parin) ja valitteli selkäänsä. Sunnuntain toisella kierroksella hän kiersi kentän 67 lyönnillä (5 alle parin) ja päätti maanantaina kilpailun par-tulokseen 72 lyöntiä. Etenkin viimeisillä kahdella reiällä Korhonen venyi loistosuorituksiin. Hän teki birdien sekä 17. että 18. reiällä. Korhosen kokonaistulos kilpailussa oli 213 (–3).

– Alku ei oikein lähtenyt liikkeelle. Vähän ajattelin, että jatkan vaan samoilla asetuksilla mihin eilen jäin. Ei ollut kroppa ihan samanlainen, ja sinänsä ihan hyvät lyönnit päätyivät pikkusen sivuun, Korhonen summasi kierrostaan.

Kalle Samoojan ja Tapio Pulkkasen sijoitus oli 18:s. He käyttivät kolmen päivän aikana 215 lyöntiä (–1). Englannin Marcus Armitagen voittotulos oli 208 (–8).

Suomalaisviisikon täydentäneet Sami Välimäki ja Janne Kaske karsiutuivat maanantain päätöskierrokselta.