Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Leijonilla tunteikas kotiinpaluu, vastassa perheenjäseniä ja läheisiä

Jääkiekon MM-kisoista palannutta Suomen maajoukkuetta kuljettanut Air Balticin lentokone laskeutui maanantaina Helsinki-Vantaan lentokentälle kello 15:n maissa. Kone rullasi kahden paloauton ruiskuttaman vesisuihkun läpi liikelentoterminaalin luo, jossa oli odottamassa pelaajien ja taustaryhmän jäsenten perheitä ja läheisiä.

Ulkona odottaneiden läheisten luokse saapuivat terminaalista ensin joukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen, joukkueenjohtaja Mika Kortelainen sekä kapteeni Marko Anttila. Hetkeä myöhemmin saattoi kuulla "Isä!"-huudahduksen, kun Anttilan nelivuotias tytär pääsi isänsä hellään halaukseen. Suurin osa Leijonien pelaajista ja taustaryhmästä oli ollut viikkoja erossa rakkaimmistaan.

– Olisiko siitä noin viisi ja puoli tai kuusi viikkoa, kun olen perhettä nähnyt viimeksi, Anttila muisteli hopeamitali kaulassa.

Ennen Latviassa pidettyjä MM-kisoja Leijonat leireili Suomessa ja kävi lisäksi pelaamassa EHT-turnauksen Tshekissä. Anttila kertoi, että nykyään leiritysten ja kisojen aikana yhteydenpito läheisiin on helpompaa.

– Tämä on ollut aika raskas setti aikoinaan. Tänä päivänä Whatsappilla (pikaviestisovellus) on aika helppoa pitää yhteyttä. Puhelut ovat olleet päivisin useita minuutteja, Anttila kertoi.

Tilaisuuden nuorin osanottaja oli Leijonien puolustajan Petteri Lindbohmin ja Kira Kososen helmikuun lopulla syntynyt tyttövauva, joka pääsi isänsä syliin viikkojen tauon jälkeen.

Lundellia odottaa armeija

Leijonien tehokkain pelaaja MM-kisoissa oli joukkueen kuopus Anton Lundell, 19, joka teki turnauksessa tehot 4+3. Jo aiemmin nuorten maailmanmestaruuden voittanut hyökkääjä kertoi lentokentällä, että MM-finaalitappio harmittaa yhä. Samaa sanoivat myös muut median puheille saapuneet joukkueen pelaajat sekä päävalmentaja Jalonen.

Lundellilla ovat piakkoin edessä aamukuuden herätykset.

– Armeija kutsuu. Menen sinne heti karanteenin jälkeen, Lundell kertoi.

Lundell sanoi, että palvelus Puolustusvoimien urheilukoulussa on jo alkanut. Hän suorittaa palvelustaan Helsingin Santahaminassa Kaartin jääkärirykmentissä.